Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

FOTOS

Santa Tecla 2019: les imatges de 37a Mostra de Folklore Viu

El jutge condemna a quatre mesos de presó al veí de Reus que va «amenaçar» Carrizosa (Cs)

El reusenc no entrarà a presó però el fiscal demanarà 360 euros de multa per injúries
El portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa. | TarragonaDigital.com

 

El Tribunal Superior de Justícia ha fet pública la sentència de conformitat del jutjat d'Instrucció 3 de Reus en relació a la condemna contra el veí de Reus que va escriure per Twitter amenaces i injúries contra el diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa. En aquest sentit, el magistrat el condemna a quatre mesos de presó i a una multa de 360 euros.

 

El reusenc no entrarà a presó per les piulades contra Carrizosa

La fiscalia ha reduït el temps de presó que s'havien demanat, ja que s'han passat de 6 a 4, igualment que la multa de 540 a 360. Això sí, el veí de Reus no entrarà a presó, ja que la pena ha quedat suspesa per un període de 2 anys i, en aquest cas, ja que no té antecedents, no entrarà en un centre penitenciari.

 

D'altra banda, en cas que l'home reincideixi en aquest tipus de casos, haurà de complir la condemna de quatre mesos que té, més una de sis. A més, per cada dos dies que no pagui la multa de tres euros, la qual en total sumen els 360 euros que té imposats, se li sumarà un dia a presó.

 

Aquesta és la condemna del veí de Reus per un delicte d'injúries greus a autoritat i amenaces al diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa.

 

L'acusació demanava sis mesos de presó i 540 euros de multa

Sis mesos de presó i 540 euros de multa. Aquesta és la pena que fiscalia demana per al veí de Reus que va publicar piulades a Twitter contra el portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa. El ministeri fiscal considera que aquest reusenc va cometre un delicte d'amenaces, per al qual es demana el mig any de presó, i un altre d'injúries, per al qual exigeixen la multa econòmica. El cas es remonta al 25 de maig, quan aquest veí de la capital del Baix Camp va publicar prop d'una desena de piulades amb missatges que ara, el ministeri públic, reclama que siguin considerades amenaces.

 

A principis de juny la Policia Nacional va detenir el veí de Reus, de 47 anys, per haver escrit, no feia ni una setmana, fins a nou piulades a Twitter segons va detallar la policia espanyola en un comunicat posterior. La fiscalia considera que l'objectiu d'aquestes publicacions era «acoquinar i insultar» el diputat de la formació taronja al qual també se li van proferir injúries greus, en aquest cas, a l'autoritat. El mateix ministeri fiscal subratlla, en el seu escrit de petició, que el perfil de Twitter a través del qual es van emetre els missatges, @culecule999, era «d'accés públic i disponible en aquell moment per a qualsevol usuari de la xarxa».

 

Carrizosa presenta una denúncia

El diputat al Parlament va presentar una denúncia per aquests escrits i, de fet, la Policia Nacional va detenir el veí, acusant-lo d'amenaces de mort, delicte d'odi i contra els drets fonamentals. L'home va quedar en llibertat fins que prestés declaració davant el jutge. Ara, la fiscalia considera que li correspon la pena de mig any de presó i d'una multa diària de tres euros durant el mateix període de temps, un import que suma els 540 euros.

 

Les piulades del veí de Reus contra Carrizosa

La policia espanyola va detallar, en un comunicat públic posterior a la detenció, que l'home havia escrit un total de nou piulades. A les publicacions s'hi podien llegir missatges com «Carrizosa fill de puta. Si t’enganxo et rebento. Feixista de merda»; «Llums als ulls i un tret al cap. Al País Basc mai, mai van tindre collons de fer ni la meitat del que ens fan aquí. Per què? Perquè els hi anava la seva miserable vida»; «tot tipus de lluita és vàlida»; o «han de tenir por, por d’aixecar un dit, d’alçar la veu. La por que avui tenen els nostres».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris