Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Sis ferits lleus en un accident múltiple a Torredembarra

Els pressupostos participatius de Reus 2018 avancen, però amb lentitud

Només s'ha realitzat un projecte de 14 dels darrers pressupostos participatius
Imatge d'una sessió d'exposició de projectes. | TarragonaDigital.com

 

Els reusencs i reusenques ja poden presentar les seves propostes, en la nova edició dels pressupostos participatius del 2019 de Reus. El període ja s'ha iniciat, i els ciutadans de la capital del Baix Camp ja poden presentar la idea de projecte que tenen present. Però què se'n sap dels projectes que es van aprovar en la darrera edició dels pressupostos participatius?

 

Només un projecte de 14 s'ha dut a terme

Ara mateix està en marxa la primera fase dels pressupostos participatius d'enguany, amb els projectes pensats per al 2019. El que es van gestar el 2017 i votar el 2018 comptaven, com els d'ara, amb una partida pressupostaria total de 750.000 euros. La ciutadania reusenca va escollir un total de catorze projectes per utilitzar aquest fons pressupostari. Amb quatre grans projectes i deu de més petits, que requereixen un pressupost d'execució menor, ara com ara només s'ha dut a terme un projecte. Aquest suposa l'habilitació d'un espai lúdic familiar al Centre Cívic Ponent, a l'avinguda dels Països Catalans.

 

El Centre Cívic Ponent compta amb un nou espai de joc per a les famílies amb canalla petita | Jordi Olària

 

Els projectes grans s'iniciaran a partir del 2019

Des de l'Ajuntament de Reus manifesten que els projectes de grans dimensions tenen un procediment més lent, i que per tant, els passos administratius són més llargs. Per aquest motiu no veuran la llum fins a principi de l'any 2019. Encara que no tenen data fixada, es preveu que es comencin a executar els projectes grans a partir de l'any vinent.

 

D'altra banda, dels projectes petits que van sortir escollits en els darrers pressupostos participatius, i que suposen un pressupost menor, només se n'ha dut a terme a la ciutat un. Aquest projecte es va inaugurar al mes de juliol al Centre Cívic Ponent. Amb un pressupost de 5.000 euros, ara el centre disposa d'una zona coberta de jocs per aquelles famílies que vulguin fer-ne ús, una sala on les famílies disposen de joguines i altres objectes per poder utilitzar juntament amb els infants.

 

Imatge d'un desfibril·lador. | Cedida

 

Els nous desfibril·ladors arribaran aviat

Des de l'Ajuntament preveuen que el projecte aprovat que es durà a terme més aviat serà la instal·lació de nous desfibril·ladors als centres cívics de Reus. Encara que no tenen data fixada, calculen que en un període menor a dos mesos s'iniciarà el projecte de la implantació. L'Ajuntament de Reus manifesta que aquesta acció serà «bastant immediata». El projecte dels nous desfibril·ladors als centres cívics reusencs té un pressupost de 16.200 euros, i va resultar ser un dels més votats per la ciutadania.

Comentaris