Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

2 morts en un incendi a Tortosa

Els preus de lloguer i l'eutanàsia, entre les mocions del PSC de Reus al pròxim Ple

També presentaran dos precs per fer millores a l'avinguda de Falset i per l'estat de conservació del monòlit de Salvador Allende
El grup municipal del PSC de Reus presentarà quatre mocions | Jordi Olària

 

El grup municipal del PSC de Reus portarà al Ple d'aquest pròxim dilluns, 17 de setembre, la proposta de quatre mocions. En aquest sentit, es proposarà la resolució de mesures per a l'accés als habitatges amb preus de lloguer justos i estables, a més de donar suport al dret de morir dignament i a la despenalització de l'eutanàsia. Tanmateix, han registrat dos precs que fan referència a la instal·lació d'un pas de vianants a l'avinguda de Falset i a l'estat de conservació del monòlit de Salvador Allende.

 

Accés als habitatges amb preus de lloguer justos i estables

El lloguer s'ha convertit en l'única alternativa per moltes persones, des que va esclatar la bombolla immobiliària, fet que va posar en evidència les limitacions de la promesa de l'accés universal a l'habitatge de propietat. Actualment, després d'una reforma normativa, s'ha vist reduït el termini dels contractes dels lloguers a tres anys i permet desallotjar l'inquilí amb només un any de contracte. A més, també s'ha vist incrementat el preu del lloguer, però no han augmentat amb el mateix percentatge els sous, fet que complica el lloguer.

 

En aquest sentit, el PSC de Reus, insta al Congrés de Diputats i al Senat aprovar la proposició d'ampliar el termini mínim dels contractes de lloguer a cinc anys i millorar les garanties dels inquilins. A més, un cop aprovada, que el Govern de l'Estat li doni compliment executant i desenvolupant les seves mesures per resoldre i facilitar l'accés al lloguer dels habitatges amb preus dignes, justos i estables.

 

Suport al dret a morir dignament i a la despenalització de l'eutanàsia

El grup municipal donarà suport en el pròxim Ple a la tramitació de la proposició de Llei presentada al Congrés dels Diputats de regulació de l'Eutanàsia. En aquest sentit, l'Ajuntament de Reus dóna suport a les propostes presentades per l'associació Dret a Morir Dignament-Catalunya i es compromet a promoure la cultura de la mort digna.

 

En aquest sentit, s'oferiran recursos formatius a les treballadores i treballadors municipals sobre els drets de la ciutadania al final de la vida, es col·laborarà amb el Parlament i la Generalitat de Catalunya en la simplificació del tràmit del Document de Voluntats Anticipades (DVA), a més d'instar al Departament de Salut a reforçar i millorar els serveis de pal·liatius domiciliaris al municipi. Tanmateix, es traslladarà aquest acord al Parlament, al Congrés de Diputats, al Ministeri de Justícia i al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i a l'Associació pel Dret a Morir Dignament.

 

Millores a l'avinguda de Falset i manteniment del monòlit de Salvador Allende

Una de les propostes que portarà el PSC serà la de fer un pas de vianants davant de l'antiga fàbrica Busquets a la carretera de Falset, posar una parada de l'autobús de la línia 31 a l'avinguda de Falset, a més d'instal·lar papereres a diferents alçades de la vorera de la plaça de les baldufes fins a l'alçada del barri Pelai.

 

D'altra banda, també es demanarà que es facin tasques de neteja i manteniment al monòlit de Salvador Allende, com de l'enjardinat del mateix i que els contenidors ubicats just al davant, es puguin canviar de situació.

Comentaris