Biel Ferrer, Jordi Pouget i Eduard Prats es postulen per liderar Primàries Reus

A l'assemblea d'ahir també es van donar a conèixer els noms de Lluís Agustench i Josep Maria Berga
L'antic Hospital Sant Joan va acollir l'assemblea d'ahir de Primàries Reus | Jordi Olària Gras

 

Primàries Reus es comença a moure de cara a les eleccions municipals. Ahir es va fer una trobada per reafirmar el compromís dels impulsors amb el projecte  i en la qual es van anunciar els primers noms de persones que es postularan per encapçalar Primàries Reus. La llista, a la qual ha tingut accés TarragonaDigital, actualment de cinc homes, la formen cares conegudes del sector polític i social de Reus. La pròxima assemblea ha d'aprovar el calendari, que situaria la presentació formal de candidatures i la seva elecció cap al mes de febrer.

 

D'esquerra a dreta i de dalt a baix, Biel Ferrer, Jordi Pouget, Eduard Prats i Josep Maria Berga | TarragonaDigital.com

 

Cinc precandidats a Primàries Reus

Un d'ells és Biel Ferrer, expresident d'Òmnium Baix Camp i membre del Centre de Lectura de Reus, entitat on havia ocupat la secretaria general. També té intenció de concórrer a les Primàries Jordi Pouget, fundador i exmilitant d'Ara Reus i destacat membre del moviment veïnal que, l'any 2009, es va oposar al projecte que el govern de Lluís Miquel Pérez tenia per a La Sedera.

 

El doctor Eduard Prats també té intenció, segons es va anunciar ahir a l'assemblea oberta, de presentar-se a les Primàries. És doctor estomatòleg, però els darrers anys s'ha incorporat, també, al món de la literatura. El pòquer inicial de precandidats el completen Lluís Agustench, advocat, i Josep Maria Berga. El darrer nom és el de qui va tenir càrrecs orgànics al PDECat de Reus i va ocupar, de fet, la plaça d'assessor del grup municipal.

 

Imatge de l'assemblea oberta de Primàries Reus | Jordi Olària Gras

Primàries s'erigeix com l'alternativa «al bloc del 155»

L'assemblea d'ahir va comptar amb la presència de Jordi Jaria i Núria de Gispert. L'acte el va presentar Xavier Menduiña, que va fer una anàlisi demoscòpica de Reus. Va exposar projeccions de vot, a partir dels darrers comicis celebrats al Parlament de Catalunya, en les quals s'establia que l'única alternativa que té l'independentisme per evitar que «el bloc del 155» obtingui majoria absoluta és presentar-se amb una sola llista.

 

La paraula la va prendre, llavors, Jordi Jaria, qui va exposar per què són necessàries, des del seu punt de vista —i des del punt de vista dels impulsors del projecte—, les Primàries Catalanes. El doctor en Dret i professor d'aquest departament a la URV va fer èmfasi en el fet que es persegueix una llista unitària per una banda, però sobretot que es fa «des de la participació ciutadana». Per Jaria, és la millor manera que hi ha de lluitar «contra el règim del '78». «Per què Primàries? Perquè tenim el sistema electoral que tenim, i és el que millor resumeix el règim del '78», que només existeix per a perpetuar-se, sentenciava.

 

Xavier Menduiña, Jordi Jaria i Núria de Gispert, ponents de l'assemblea d'ahir | Jordi Olària Gras

 

De Gispert, al seu torn, va fer un resum de com ha funcionat el procés de Primàries a Barcelona. Impulsat per Jordi Graupera, i amb ell mateix escollit com a candidat, de Gispert no es va estalviar les crítiques a com s'estava acabant de conformar la llista electoral a la capital catalana. Amb tot, va estar d'acord amb Jaria a l'hora d'entendre Primàries com a substitut d'una Llei Electoral de Catalunya «que no hem pogut o no hem volgut fer al Parlament».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris