AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

Problemes d'excés de velocitat de vehicles al barri Jardins de Reus

Aquest dissabte un conductor es va estavellar contra tres vehicles | Els veïns reclamen mesures per millorar la circulació dins del barri
Imatge del carrer d'Igualada amb els cotxes estacionats i malmesos arran de l'accident. | Adrià Morte

 

L’associació de veïns del barri Jardins de Reus exigeix mesures per evitar les constants infraccions d’excés de velocitat que cometen els vehicles al barri. Les zones més conflictives són el carrer de Fuster Valldeperes amb el carrer d’Igualada i el carrer de Maria Cortina i Pascual. En el primer cas, es tracta d’un via on els vehicles aprofiten el poc trànsit i la tranquil·litat d’aquest carrer per circular més de pressa del permès. En conseqüència, ja s’han produït diversos accidents on els conductors han perdut el control del vehicle fins a estavellar-se contra els cotxes estacionats. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

El darrer cas es va produir aquest dissabte 27 de juliol en un accident de trànsit sense ferits però els veïns de la zona asseguren que no es tracta d’un cas aïllat. La presidenta de l’associació de veïns del barri Jardins de Reus, Amaia Magallanes, explica que aquest «no és un problema nou» i que des de fa molt temps «els cotxes passen molt ràpid pels carrers del barri». Magallanes indica que «els vehicles no respecten les bandes rugoses» ja que «o bé no frenen o les esquiven ocupant l’altre carril, com és el cas del carrer de Maria Cortina i Pascual». Afegeix que «això pot acabar causant un greu problema» i que caldria «implantar noves mesures com bandes rugoses més grans i amples».

 

Els vehicles van quedar totalment malmesos arran de l'accident d'aquest dissabte. | Adrià Morte

 

 

Un conductor s’estavella contra tres vehicles

Aquest dissabte 27 de juliol, a les 16.53 hores de la tarda, un conductor es va estavellar contra tres cotxes estacionats al carrer d’Igualada. El causant de l’accident, un veí de Reus de 40 anys conductor d’un Citroen Xsara, va donar un resultat positiu durant la prova d’alcoholèmia amb 0,50 mg/l en aire espirat. El conductor va sobrepassar la velocitat permesa del carrer fins que va perdre el control del volant. A causa de la frenada, el vehicle va sortir disparat provocant greus desperfectes a tres vehicles diferents estacionats. Just després de l’accident, i davant l’estupefacció dels veïns i testimonis de la zona, el conductor va abandonar el carrer fins aparcar uns metres més enllà. 

 

Els veïns van aconseguir parlar amb el conductor i uns minuts després va arribar la Guàrdia Urbana. En un primer moment, el causant de l’accident es va negar a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia, motiu pel qual els agents van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir begut amb negativa de sotmetre’s a les proves. Finalment, va donar un resultat positiu de 0,50 mg/l en aire respirat.

 

El carrer d'Igualada (imatge), el de Fuster Valldeperes i el de Maria Cortina i Pascual són els més conflictius. | Adrià Morte

 

Fonts de la Guàrdia Urbana expliquen que no s'ha detectat un repunt d'inseguretat viària al barri ja que fins ara no s'ha registrat cap episodi de sinistralitat. Malgrat això, el cos policial indica que els actes incívics, de la mateixa manera que en altres zones de la ciutat, poden generar sensació d'inseguretat als barris. Veïns de la zona expliquen que aquesta no és la primera vegada que es produeix un accident d’aquest tipus entre el carrer Valldeperes i el carrer d’Igualada. La setmana passada, un vehicle es va estavellar contra diversos cotxes estacionats provocant greus desperfectes. En aquest cas, el conductor va fugir i no va ser possible identificar l’autor de l’accident.