Setze propostes omplen la nova programació del Teatre Bartrina

S'hi inclou una producció teatral pensada per a només cinc espectadors
Imatge de la presentació de la nova programació del Teatre Bartrina | TarragonaDigital.com

 

Teatre, música, dansa, òpera i circ ocuparan la programació del Teatre Bartrina de Reus el primer semestre del 2019. En total hi haurà 16 espectacles i 26 funcions en un espai que, segons la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, és «un espai de referència a la ciutat». Des de la comissió artística de l'equipament, Rosa Mateu assegura que es tracta d'una programació «que presenta un equilibri entre les diferents disciplines i les diferents franges d'edat.

 

Propostes per a tots els gustos a la programació del Teatre Bartrina

Si  a TarragonaDigital els hem explicat que els teatres de Reus viuen un moment dolç després de la crisi del sector, el Teatre Bartrina vol reivindicar aquesta situació a través de la nova programació. Encara sense dades sobre assistència fins a final d'any, l'equipament ha presentat avui vuit muntatges teatrals, quatre espectacles familiars —dos de música, un de circ i un de teatre—, dos de dansa, un concert i una òpera bufa conformen la programació per al primer semestre de 2019 del Teatre Bartrina de Reus.

 

Des del consistori local, Montserrat Caelles fa incís en el fet que, el Bartrina, «obre les seves portes a diferents produccions escèniques del país, però també acull activitats per a totes les edats i per als amants de totes les disciplines escèniques». Des de la comissió artística del teatre s'ha programat el primer semestre del 2019 pensant en la varietat de gèneres i de públics interpel·lats.

 

Rosa Mateu, membre de la comissió, afirma que «és una programació de qualitat, alternativa, que vol cridar l'atenció a públics d'una franja d'edat entre els 20 i els 30 anys i que presenta un equilibri entre les diferents disciplines i franges d'edat». A la producció semestral del Teatre Bartrina, presentada avui, s'hi sumen, també, les 45 activitats que acollirà l'espai, des del IX Premi Roseta Mauri al FEC 2019 passant pel Concurs Exposició de Roses o dos dels espectacles del Trapezi 2019.

 

El Teatre Bartrina, a la plaça del Teatre de Reus | Jordi Olària Gras

 

Un espectacle per a cinc espectadors

La primera funció programada al Teatre Bartrina és 'Cosas que se olvidan fácilmente', de Xavier Bobés, el dia 31 de gener. Es tracta d'un espectacle de petit format en el seu sentit més estricte, i és que està pensat per a només cinc espectadors. Se n'oferiran deu funcions després d'haver-lo representat en més de 800 ocasions fins ara. La proposta juga amb la memòria dels espectadors i els records que els transmetin una sèrie d'objectes que, l'actor, concep com a vius.

 

'Cosas que se olvidan fácilmente' és una de les tres produccions que arribaran al Teatre Bartrina de la mà de la Xarxa Transversal de la qual Reus forma part. Amb la col·laboració de tots els equipaments artístics d'aquesta xarxa s'ha donat suport a la programació d'espectacles de noves dramatúrgies com són, també, 'Raphaëlle' i 'Esmorza amb mi'.

 

La dansa prendrà el Teatre Bartrina

Nascut a Barcelona, el projecte Tot Sansa es converteix en Tots Dansen per estendre's arreu del país. A Reus es traduirà en diverses sessions de formació per al professorat implicat en aquesta iniciativa, impulsada per la Generaliat de Catalunya. Va destinat a estudiants de primer d'ESO a primer de Batxillerat i vol introduir i promoure la dansa contemporània en horari lectiu.

 

A més de les sessions de formació, el professorat també comptarà amb el suport de la ballarina i coreògrafa local  Ció Pallarès, que s'encarregarà de quatre dies d'assaig general i dues funcions finals, aquestes sí, a l'escenari del Teatre Bartrina. La Coordinadora de Dansa de Reus permetrà sumar una tercera funció el dia 29 d'abril, Dia Internacional de la Dansa, a la plaça del Mercadal amb la participació de tots els alumnes vinculats al projecte.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris