NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

El carrer de Miami de Reus canviarà de fesomia l'any vinent

L'Ajuntament té en marxa una reforma urbanística | Un segon projecte, aprovat en pressupostos participatius, s'executarà a continuació
Espai actual a la cantonada del carrer de Miami i el passeig de Misericòrdia | Jordi Olària Gras

 

El carrer de Miami de Reus té previst un projecte de reforma que ha d'afectar, principalment, la seva part superior, que connecta amb el passeig de Misericòrdia. L'objectiu és arranjar la placeta on, ara mateix, hi ha aparells per a l'exercici físic envoltats d'arbres. Es tracta d'una primera actuació necessària per executar un segon projecte, la instal·lació d'un nou parc infantil en aquesta zona de la ciutat.

 

L'àrea d'esbarjo compta, actualment, amb aparells per a l'exercici físic | Jordi Olària Gras

 

El president de l'Associació de Veïns del barri Monsteris, Alfonso Berbel, recorda que a l'edició anterior dels pressupostos participatius es va aprovar instal·lar un parc infantil al carrer de Miami. «Nosaltres volíem un parc infantil a meitat del carrer, on hi ha el pàrquing de zona blava, que hi ha uns pins; és una reivindicació de fa 14 anys», recorda. El cas és que, ara mateix, l'Ajuntament de Reus té en licitació pública una actuació urbanística que ha d'afectar la part superior de carrer i que cal que es faci abans de poder fer realitat aquest parc infantil.

 

Plànol de les zones on s'actuarà durant les obres | Projecte urbanístic del carrer de Miami

 

L'actual projecte del carrer de Miami

El projecte que l'Ajuntament de Reus té en licitació pública contempla actuar al carrer de Miami en dues fases i amb un pressupost total de 55.166,23 euros. La primera fase, amb dos mesos de termini, suposa arranjar 467 metres quadrats amb 34.977,32 euros de pressupost. En concret contempla una calçada per a la circulació de trànsit rodat, una zona pavimentada lliure de circulació i una zona verda; tot plegat, a la cantonada superior del carrer.

 

La segona fase és la que ha d'arranjar la part que separa el carrer de les cases unifamiliars i per on hi entren els cotxes. Durant aquesta segona fase s'actuarà en 206 metres quadrats i amb un pressupost de 20.188,91 euros, també amb un termini de dos mesos. Tenint en compte que la presentació d'ofertes al projecte acabava aquest dilluns, els processos burocràtics faran que es comencin les obres durant el primer trimestre del 2019 i acabin al voltant del mes de juny.

 

L'aparcament de zona blava del carrer de Miami, al costat d'un espai amb pins | Jordi Olària Gras

 

La reivindicació d'un parc infantil

Des de l'Associació de Veïns expliquen que, l'any passat, es va presentar als pressupostos participatius el projecte per instal·lar un parc infantil al carrer de Miami, una reclamació que feia molts anys que reivindicaven. Tal com estipula la normativa de participació ciutadana, les propostes les presenten veïns a títol individual, i és amb ells amb qui l'Ajuntament manté «tantes reunions com calguin», especifiquen fonts municipals.

 

Espai del carrer de Miami amb dos aparells infantils, al costat de l'aparcament de zona blava | Jordi Olària Gras

 

L'objectiu és que el resultat final compti amb l'acord i la participació de qui ha presentat la proposta. Poden variar de l'original, per exemple, per adaptar-se a la normativa vigent o a altres criteris. Segons el web dels pressupostos participatius, un dels 'petits projectes' —aquells que no superaven els 50.000 euros de pressupost— que va guanyar la primera edició del programa és la «creació d'una zona infantil al barri Monestir». Aquest projecte, recollit al mateix web participatiu, establia «la construcció d’una zona amb jocs infantils, bancs i mobiliari complementari al carrer de Miami, al costat de l’actual pàrquing, cantonada amb el passeig de Misericòrdia».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris