Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els ciutadans de Reus podran votar 57 projectes als Pressupostos Participatius 2019

La fase de votació ciutadana s'iniciarà el 2 de gener de l'any vinent
Les propostes s'han adequat a les bases del reglament | Jordi Olària

 

 

Els ciutadans de Reus podran votar un total de 57 projectes pels Pressupostos Participatius 2019, ja que han passat a la fase de validació per la comissió de seguiment dels projectes. Gairebé 200 iniciatives s'han presentat per ser seleccionades en aquesta iniciativa. Les votacions estan previstes pel 2 de gener del pròxim any, on es decidiran els projectes finals els quals es destinaran els 750.000 euros pressupostats. Un total de 27 grans projectes i 30 de petit format, han estat seleccionats per passar a votació ciutadana.

 

57 projectes finalistes passen a la fase de votació

Després que els habitants de Reus hagin proposat les seves iniciatives, i que professionals qualificats fessin les valoracions tècniques, s'han escollit un total de 57 projectes per ser votats i escollits amb el fons dels Pressupostos Participatius 2019. D'aquesta manera, els 57 passaran directament a fase de votació ciutadana. Els projectes que pertanyen a la categoria de Grans Projectes, estan valorats econòmicament en més de 50.001 euros, i les iniciatives de la categoria de Petits Projectes, es valoren econòmicament en menys de 50.000 euros.

 

Els grups proposants expliquen les idees a participants i tècnics | Jordi Olària

 

6 projectes escollits dels tallers participatius

A causa dels dos tallers participatius dels dies 10 i 20 d'octubre, han estat escollits sis projectes que passen directament a la fase de votació. Un taller Reus ciutat inclusiva, un de gronxadors per a nadons als parcs de la ciutat, passos de vianants pintats de vermell i blanc, la millora xarxa de carrils bici, el fet de facilitar a la vida a les persones invidents i posar rajoles guia a les voreres i passos de vianants. Aquest han estat els projecte seleccionats dels tallers, i s'inclouen als 57 seleccionats.

 

194 propostes pels Pressupostos Participatius 2019

Un total de 194 propostes s'han presentat pels Pressupostos Participatius 2019, amb més de la meitat que s'han portat a cap de manera presencial. D'altra banda, la ciutadania de Reus has presentat més projectes en les àrees d'urbanisme, parcs i jardins; en l'àrea de mobilitat i en la de medi ambient, principalment. Per tant, els reusencs i reusenques estan més preocupats per temes d'inclusió, de sanitat i d'espais públics.

 

Carles Pellicer, alcalde de Reus, i Montserrat Flores, regidora de Participació, en la presentació dels pressupostos participatius | Jordi Olària

 

Èxit en les presentacions de projectes presencialment

Una de les principals novetats d'aquesta edició ha estat la presentació de manera presencial de projectes amb paper, on en fins a 16 punts de la ciutat s'han distribuït en diferents espais dels barris de Reus on la ciutadania podia votar en persona. La majoria de projectes que es van aprovar dels Pressupostos Participatius del 2018, encara est troben en fase de licitació o pendents de portar-se a cap.

 

La ciutadania podrà votar a partir del gener

La primera part de la iniciativa dels Pressupostos Participatius 2019 es va portar a terme del 26 de setembre al 23 d'octubre. La fase de votació ciutadana començarà el dia 2 de gener de 2019, i es podrà fer de manera digital mitjançant la web participa.reus.cat

Comentaris