El propietari de l'Hotel Gaudí de Reus declararà al Suprem la setmana vinent

El tribunal el cita arran de les concentracions de protesta que va rebre abans i després del referèndum
Façana principal de l'Hotel Gaudí de Reus | Google Maps

 

L'Hotel Gaudí de Reus tornarà a ser protagonista al judici contra el referèndum de l'1 d'Octubre de 2017 i el procés català. El Tribunal Suprem ha citat al seu propietari perquè declari el pròxim 6 de març, dimecres vinent. La citació és a dos quarts d'onze del matí i està previst que duri només un quart d'hora. A tres quarts d'onze s'ha citat un altre propietari hoteler, el del Travé de Figueres-Girona segons la diligència d'ordenament.

 

El propietari de l'Hotel Gaudí declararà al Tribunal Suprem

La setmana vinent, els testimonis citats a declarar en el judici contra el referèndum i el procés catalans començaran a passar pel Tribunal Suprem dilluns i no dimarts com ha estat habitual durant les primeres setmanes. Acabades les declaracions dels acusats i dels testimonis amb més pes a la política catalana i espanyola, arribarà el torn de la resta de testimonis.

 

Serà el cas del propietari de l'Hotel Gaudí de Reus, del grup Gargallo, que està citat dimecres dia 6 a dos quarts d'onze del matí. Aquest establiment es va convertir en un punt de pas habitual per les manifestacions que es van organitzar les setmanes anteriors i posteriors al referèndum de l'1 d'Octubre de 2017. S'hi allotjaven agents de la Policia Nacional desplaçats a Catalunya específicament per evitar el referèndum. Precisament arran d'aquests fets, Josep Rull va haver de respondre algunes preguntes durant la seva declaració.

 

Agents de la policia espanyola marxen de l'Hotel Gaudí de Reus. | Guillem RS

 

L'Hotel Gaudí, manifestacions i manifestos

Més enllà de les manifestacions que van passar, si no cada dia, molt sovint, per davant de l'Hotel Gaudí, l'establiment hoteler també es va convertir en protagonista arran d'un manifest signat per quatre dels set partits municipals de Reus, que encara tenen portaveus i representants imputats per haver-lo signat. Per part del govern hi ha Carles Pellicer, alcalde de la ciutat, Montserrat Vilella, portaveu del PDECat, Noemí Llauradó, portaveu d'ERC i Jordi Cervera, portaveu d'Ara Reus; s'hi suma Mariona Quadrada, qui va signar-lo com a representant de la CUP.

 

En el document es demanava que els agents de la Policia Nacional allotjats a l'Hotel Gaudí tornessin a les seves destinacions per tal de recuperar la convivència a la ciutat de Reus. El manifest es va signar i fer públic el 3 d'octubre, durant l'anomenada 'aturada de país'. Feia incís en el fet que, passat l'1 d'Octubre, tenia poc sentit que es quedessin a la ciutat, ja que el referèndum ja havia passat i, per tant, no hi havia motius perquè seguissin a Reus —se'ls va desplegar per evitar el referèndum—.