El propietari de l’Hotel Gaudí de Reus declararà com a testimoni al judici del Procés

Ha estat cridat per l’Advocacia de l’Estat i el Ministeri Fiscal per la tensió que es va viure post referèndum a l’hotel reusenc amb agents de la Policia Nacional
El propietari de l’Hotel Gaudí de Reus declararà com a testimoni al judici del Procés | TarragonaDigital

 

El judici als líders independentistes ja té data: el 12 de febrer. Aquesta és la data assenyalada pel tribunal, presidit per Manuel Marchena, per iniciar les sessions. Després de dies d'especulacions amb la data, els magistrats han fixat l'inici per a aquest dia i el judici començarà amb les qüestions prèvies. Les sessions es repartiran entre dimarts, dimecres i dijous i està previst que s'allargui tres mesos

La defensa de Junqueras, Romeva i Cuixart havien demanat al tribunal un marge de temps entre fixar la data i iniciar el judici (en el cas de Junqueras, demanava tres setmanes). Finalment, el tribunal deixarà un marge d'11 dies per garantir el dret a la defensa. La data es coneix el mateix dia que els presos arriben a presons madrilenyes. Ingressaran a Soto del Real (homes) i Alcalá-Meco (dones)

Entre les persones que s’han citat a declarar hi ha Mariano Rajoy, Artur Mas, Roger Torrent, Gabriel Rufián i Enric Millo i també, i en clau reusenca d’importància, el propietari de l’Hotel Gaudí de la ciutat. El testimoni l’ha proposat l’Advocacia de l’Estat i també el Ministeri Fiscal i la sala del Tribunal Suprem l’ha acceptat.

Cal recordar que l’Hotel Gaudí, abans i després del referèndum de l’1 d’octubre, va acollir policies enviats des de diversos punts d’Espanya pel govern de Rajoy per donar suport a l’operació Copernico que havia de servir per aturar la consulta. Diverses persones, convocades pels CDR, hi van fer protestes davant i en alguns moments es van viure moments de tensió que les acusacions en aquest judici volen ara aprofitar-ho per justificar les acusacions contra els Jordis, el vicepresident Junqueras i els exconsellers del Govern de Carles Puigdemont.

També et pot interessar...

"ATENCIÓ: Molt males notícies per a Ernest Benach" "NOVETATS: La complicada investigació de l'assassinat de la menor a Reus"