Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PSC Reus proposa reduir el cost de les inspeccions d'edificis

Demanen al consistori subvencions per l'ITE i potenciar el 'Bus a Peu'
Andreu Martín, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus | Jordi Olària

 

El grup municipal PSC Reus, defensarà al pròxim ple de l'Ajuntament dues propostes, principalment. En una d'elles exigiran la disminució del cost de l'ITE dels edificis, en cas que els propietaris passin per una situació econòmica difícil i no el puguin assumir. A més, la segona moció es basa en l'activació l'activitat que ja es duia a terme anys enrera, que consisteix en el 'Bus a peu' a les escoles.

 

PSC Reus prosa rebaixar el cost de l'ITE

El PSC vol incentivar que des de l'Ajuntament de Reus es redueixin els costos de les inspeccions, que s'han de realitzar de manera obligatòria, en aquells edificis amb certa antiguitat i on el propietari no pugui abonar el cost. Tenint en compte, que la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) és obligatòria pels propietaris, així com el seu cost, el grup municipal socialista vol intentar que aquelles persones que estiguin acreditades amb vulnerabilitat econòmica, des del consistori se'ls hi atorgui una subvenció per fer front al cost de la inspecció.

 

Andreu Martí, Sandra Guaita i Carmen Pozuelo del PSC Reus | Miguel Cabrerizo

 

Demanen subvencions pels casos amb vulnerabilitat econòmica

Per tant, proposen que el govern de Reus posi en marxa una línia pressupostària destinada a aquestes subvencions. El fet de no poder assumir el cost de la inspecció ITE, representa per aquells propietaris certes sancions, com multes econòmiques, així com presentar dificultats en la compravenda de l'edifici. És el que es poden sotmetre aquelles persones que no abonin el cost de la inspecció de l'estat de l'edifici.

 

Exigeixen professionals que redueixin el cost de l'ITE

Aquells que desitgin ser beneficiaris d'una ajuda pública per remodelar l'edifici, també han de passar de manera obligatòria la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE). D'altra banda, PSC Reus també demana que l'ajuntament elabori un cens detallant els edificis que no han complert amb la redacció de l'Informe de la Inspecció Tècnica. En referència al projecte de la Inspecció Tècnica d'Edificis, PSC Reus proposa que l'ajuntament faci una borsa de professionals que facin els informes amb un cost inferior.

 

Proposen potenciar més el 'Bus a Peu' a les escoles

Una altra proposta que el grup polític socialista vol presentar al pròxim ple de l'Ajuntament, és la reactivació del 'Bus a peu'. Aquest projecte es va iniciar l'any 2006, i es duia a terme amb la col·laboració del consistori reusenc i les AMPA de les escoles. Consistia en una recollida dels infants, per desplaçar als alumnes a les escoles, que caminant anaven fins a l'escola. Actualment, aquest projecte s'està duent a terme a l'Escola Montsant, i el PSC Reus vol instar al govern que fomenti més aquesta iniciativa.

 

L'Escola Montsant de Reus. | ReusDiari.cat

 

El portaveu del grup municipal PSC, Andreu Martín, fa referència als problemes de mobilitat a la ciutat durant les hores d'entrades i sortides a les escoles reusenques. Aposten per aquesta alternativa, més saludable de desplaçament. Per aquest motiu, presentaran la moció demanant que el consistori faci un estudi per determinar els nous itinerants del 'Bus a Peu'.

Comentaris