El quadre de Neus Segrià ja llueix a la galeria de fills il·lustres de Reus

L'artista tarragonina va ser nomenada filla adoptiva de la ciutat de Reus l'any 2018
Descoberta del quadre de Neus Segrià a la galeria de fills il·lustres del palau municipal | TarragonaDigital

 

Ahir dijous, 7 de març, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va presidir l'acte on es va descobrir el quadre de Neus Segrià a la galeria de fills il·lustres de l'Ajuntament de Reus. A l'acte, també hi van acudir altres membres del govern i de la corporació municipal i la mateixa Neus Segrià. El quadre és de l'artista Alícia Grau. 

El dilluns 11 de juny de l'any 2018, durant un Ple a l'Ajuntament de Reuses va aprovar atorgar el títol de filla adoptiva a Neus Segrià per la seva trajectòria com a ceramista, per la seva dedicació a l'ensenyament d'aquest art i per la seva activitat expositiva que li ha dut un gran reconeixement a escala mundial i importants guardons.

Qui és Neus Segrià?

Neus Segrià Fortuny va néixer a Tarragona l'any 1931, però només un any després es va traslladar a Reus. Ben aviat, va descobrir el seu interès per l'art i la pintura, durant la seva etapa estudiantil, va treballar al taller de l'escultor Pere Vidiella a les tardes, mentre anava a l'institut cada matí.

Més tard, es va formar en diverses escoles especialitzades en el món artístic fins que es va casar i va tenir cinc fills, va tornar a Reus i quan els seus fills van ser prou grans, va tornar a dedicar-se al que realment l'apassionava, l'art i la ceràmica.

Ha viatjat a diferents indrets del món, com per exemple a Tòquio, per conèixer i aprendre noves tècniques i tradicions dins del món de la ceràmica i formar-se com a artista. Al llarg de la seva trajectòria, ha exposat arreu de l'Estat Espanyol i també a altres països de l'estranger, cosa que ha fet que adquireixi un gran reconeixement internacional i hagi rebut importants guardons. 

El taller de Neus Segrià, al carrer de Balmes

Actualment és propietària del seu propi taller ubicat al carrer de Balmes de Reus on exposa les seves obres. Es dedica a la docència d'aquest ofici i imparteix diferents seminaris al seu taller. Neus Segrià és membre del Foment d'Arts Decoratives (FAD) i de l'Associació de Ceramistes de Catalunya

També et pot interessar:

"ÚLTIMA HORA: Crema una casa al centre de Reus" "CARNAVAL REUS: Continua la polèmica al voltant de la carrossa del SoldeNit"