Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Quim Torra demana plantejar el relleu generacional de la pagesia com un «repte de país»

Defensa que les cooperatives «entronquen el millor que té Catalunya: solidaritat i diàleg» en la clausura de l'assemblea general de socis del Grup Unió a Reus
El president de la Generalitat, Quim Torra, parlant en la clausura de l'assemblea general de socis d'Unió Grup a Reus | ACN

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, vol que es plantegi el relleu generacional de la pagesia com un «repte de país». El president, que ha tancat l'assemblea general de socis del Grup Unió a Reus, ha dit que cal «estudiar molt a fons»" i des de tots els departaments aquest fenomen. «Un país sense pagesos no és el meu país, perquè vull un país sostenible i equilibrat», ha defensat.

 

«Catalunya és terra de cooperatives»

A l'acte, que ha comptat amb l'assistència de més de 200 cooperatives associades, Torra ha dit que «Catalunya és terra de cooperatives» i que «entronquen el millor que té el país: consens, solidaritat, diàleg i esforç col·lectiu».

 

El president d’Unió, Josep Pere Colat, i el president de Catalunya, Quim Torra, a Reus | ACN

 

«Més dones a la cooperativa Unió»

Quim Torra ha reclamat treballar en mesures perquè no pugui avançar la despoblació: «trobareu tota la complicitat, el compromís i les ganes de deixar-hi la pell perquè això no passi». Els ha emplaçat a una reunió per continuar treballant en aquesta qüestió, i d'altres, com el paper de la dona pagesa, que Torra ha reivindicat. «És un dels altres reptes que ens hem de marcar com a país perquè m'agradaria que hi hagués més dones a Unió», ha dit.

 

El president Torra ha acompanyat els Avis i Àvies per la Llibertat | Àngel Ullate

 

El president ha assitit a l'assemblea general de socis del Grup Unió a Reus

Torra ha clausurat l'assemblea general de socis de Grup Unió, corporació que aplega 186 cooperatives dedicades a la producció d'oli, vi i fruita seca. Durant la seva intervenció, ha destacat el seu creixement continu a qui és la primera cooperativa de fruita seca de l'Estat i el tercer operador de fruita seca.

 

Aquesta és la primera assemblea general de socis del Grup Unió des de la reestructuració empresarial que va dur a terme l'any passat, amb la qual ha segregat l'activitat en dues cooperatives: Unió Nuts SCCL, dedicada a la fruita seca, i Unió Origen SCCL, dedicada a la comercialització d'olis i vins.

Comentaris