La raval de Santa Anna serà d'ús exclusiu per a viananats al mes d'agost

El raval de Santa Anna tornarà a ser d'ús exclusiu per a vianants a partir del mes d'agost

L'acció forma part del projecte de remodelació del raval, que es troba en fase de redacció

Reus reestructura, de nou, un dels seus carrers més icònics després de la prova feta durant els mesos de Nadal. El raval de Santa Annaserà d'ús exclusiu per a vianants el pròxim 1 d'agost, des de les 11 del matí fins a les dues del migdia. Concretament, aquest canvi s'efectuarà entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna, i la pilona que obstaculitza el pas de vehicles al carrer de Salvador Espriu s'avançarà fins al carrer de Santa Anna. Aquesta limitació horària coincideix amb la restricció dels vehicles de càrrega i descàrrega a la plaça Mercadal.

El mateix carrer Santa Anna canviarà de sentit per facilitar l'accés als vehicles que circulen pel raval de Santa Anna cap al carrer de l'Amargura. Es tracta d'una acció paral·lela al projecte de remodelació del raval, on l'ajuntament treballa per a la seva redacció. Aquest nou disseny preveu, entre altres, un recreixement de la part central del vial; tot i que des del consistori no es descarta reformular el disseny completament. Una de les idees que es contempla és un disseny a com l'eix Llovera-Monterols, o una el de la plaça de Catalunya.


Una vegada decidit el disseny, que es triarà mitjançant un procés participatiu dels comerciants i veïns de la zona, s'iniciaran les obres, en dues fases, que es preveu que estiguin acabades a finals d'any pel que fa a la primera fase, i durant el primer quadrimestre del 2021, s'executi la segona. La primera fase serà entre la plaça de Prim i el carrer Santa Anna; i la segona, des del carrer de Santa Anna fins a plaça de Catalunya.


L'Ajuntament de Reus ha recordat que la remodelació del raval Santa Anna, entronca amb els objectius de govern del consistori, com pot ser promoure una mobilitat més sostenible, saludable, eficient i segura; i adaptar la ciutat per a la futura zona de baixes emissions.

S'aturen els 'àmbits segurs per a vianants'

A causa del coronavirus, Reus va posar crear els 'àmbits segurs per a vianants', que es van posar en marxa el passat 5 de juny. Aquests han estat tancats al trànsit de dilluns a diumenge, entre dos quarts de set de la tarda i les nou del vespre, que són les hores de més aglomeracions al carrer. L'objectiu és, segons ha detallat l'ajuntament, «equilibrar l'ús de l'espai urbà i facilitar les condicions de l'entorn urbà per garantir la distància de seguretat mínima entre persones a la via pública, i reduir el risc de contagis».


D'aquesta manera, avui, 31 de juliol, es desactivaran aquests 'àmbits segurs per a vianants', que van entrar en funcionament com a mesura preventiva per evitar contagis de la Covid-19. Ara, coincidint amb l'època amb menys densitat de població a la ciutat, es reobrirà la circulació de vehicles en aquests carrers, del raval de Santa Anna, el tram inicial del carrer de Sant Llorenç i el carrer de l'Escultor Rocamora, que fins ara eren d'ús exclusiu per a vianants, durant les hores amb més probabilitat d'afluència.


El passat 12 de juny també es van habilitar dos carrils de l'avinguda de Sant Jordi, que inicialment formaven part dels àmbits.


Comentaris