S'han llegit articles de la constitució

«Actuarem amb la màxima contundència»: Reus es planta contra la manifestació 'anti toc de queda'

L'alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez, han estat contundents condemnant els fets
Carles Pellicer i Dolors Vázquez.
Carles Pellicer i Dolors Vázquez durant la roda de premsa. | J.O.
 

A les portes de l'anunci de noves mesures restrictives per frenar l'evolució de la pandèmia, l'Ajuntament de Reus ha hagut de sortir d'urgència per reaccionar davant la manifestació anti toc de queda que es va produir aquest dimecres 28 d'octubre a la nit. Les imatges van parlar per si soles, gairebé 500 persones —la majoria força joves— es van concentrar a la plaça del Mercadal per anar en processó fins a la plaça de la Llibertat —sense distància de seguretat i en molts casos sense mascareta— per després tornar al Mercadal i finalitzar l'acte amb alguns aldarulls

Malgrat que els Mossos d'Esquadra van estar presents tota l'estona, només van actuar quan s'iniciava el toc de queda, a les 22.00 hores, i amb poca contundència, simplement dispersant els manifestants que encara eren a la plaça. El balanç d'aquest esdeveniment: 19 persones denunciades, 23 identificades, 10 contenidors cremats i algunes destrosses de mobiliari.

Lluny de fer-se enrere, aquest grup de persones que assegura que vol reclamar drets i llibertats per a tota la ciutadania, aquest matí ha començat a programar una nova manifestació que s'hauria de produir demà mateix, divendres 30 d'octubre. El grup s'organitza a través d'un grup de Telegram que ja compta amb més de 400 membres i no para de créixer.

Moment de la lectura dels manifestants al Mercadal de Reus
S'han llegit articles de la constitució | Jordi Olària

L'alcalde Carles Pellicer anuncia contundència contra aquestes accions

L'Ajuntament de Reus no ha pogut quedar-se al marge d'aquests fets i en una roda de premsa urgent, l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha assegurat que «actuarem amb la màxima contundència contra els responsables, que hi són». El batlle, visiblement enfadat pels fets, ha afegit que «no tolerarem que la imatge de Reus es vegi perjudicada per l'actitud incívica i irresponsable d'una sèrie de persones i d'uns vàndals que van actuar de manera no només irresponsable, sinó totalment fora de lloc».

Ahir van ser diversos els vídeos que corrien per les xarxes on es veien persones llançant cadires i taules d'un establiment de la plaça del Mercadal, sofàs travessats al mig del carrer, incendis en contenidors i arbres, a banda de no respectar les mesures establertes per evitar la propagació de la Covid, i segons han explicat des del consistori, fins i tot es van llençar pedres contra els Mossos d'Esquadra.

«Som conscients que les mesures de prevenció de la pandèmia i les que es prendran són dures, que estem travessant una triple crisi: sanitària, social i econòmica. Compartim el patiment dels més vulnerables i el sentiment de la ciutadania i dels empresaris i entenem la frustració» ha afegit l'alcalde. «Defensem i defensarem sempre i amb total convicció els drets fonamentals de la ciutadania, la llibertat d'expressió, la llibertat de manifestació i el dret de protesta, però ara toca fer un esforç i ser responsables; aquests drets no poden xocar contra les llibertats dels altres de cap de les maneres».

Una manifestació no autoritzada a Reus

L'alcalde també ha explicat que la concentració no havia estat autoritzada i l'ha titllat d'«irresponsable» i «inadmissible». Pellicer, molt molest, ha assegurat que «tots els que van anar a aquesta manifestació sense cap mesura de seguretat han posat en risc la seva família, pares i avis, i això és molt greu». Prèviament a la manifestació anti toc de queda, a les 20.00 hores ja se n'havia produït una però per protestar contra l'operatiu que ahir va dur a terme la Guàrdia Civil, però Pellicer ha assegurat que «es van mantenir les distàncies, amb mascaretes i mesures de seguretat».

«En quin país es pensen que viuen aquesta gent? En quina societat es pensen que estan?» ha etzibat l'alcalde, molt indignat, el qual ha demanat que no es convoquin més manifestacions d'aquest tipus. Per la seva part, la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez, ha explicat la feina de coordinació entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Reus per evitar que la concentració anés a més i ha demanat que «no ha de servir com a plataforma perquè minories que són violentes facin desperfectes». «S'està treballant per saber qui son els responsables, s'està investigant» ha assegurat la regidora.

«A partir de les 22.00 hores tothom ha d'estar a casa. Ho hem de complir per a la salut de tothom» ha continuat l'alcalde, recordant que si es vol celebrar una manifestació «s'ha de demanar permís» i que «s'han de seguir totes les mesures de seguretat».


Comentaris
Josep
Sr. (por decir algo, ya que de señor se nace, no se hace) Alcalde,, eres un "geta", ¿que estás haciendo para que la restauración no se muera?, si un bar se le prohibe abrir para ganarse la vida, ¿puedes cobrar el impuesto correspondiente, IAE o la terraza?, si alegas que no es cosa tuya, "que la culpa es de Madrid" (como té tiene inculcado Puigdemont), pagalo tú del ayuntamiento, o de tú sueldo, por que tú no te has bajado el sueldo, tú cobras igual, los bares no, por tanto eres un geta.
Pere F.
quuins personatges
Josep
Sr. Alcalde, si esta gente cobrara como tú no irían a la mani. Esta gente no tienen ingresos por culpa de gente como tú, que viviis del cuento, ellos quieren trabajar pero no les dejais, a ti té dá igual todo, mientras vayas cobrando !!!! VIVA EL COVID !!!!!, !!!QUE BIÉN VIVES !!!!, la gente quiere trabajar, ¿sabes lo que es trabajar ?., trabajar no es ir todo el día recto como un palo (por culpa del traje que llevas), no eres mejor alcalde por ir con corbata, ¿lo sabes ?.