El Pla de Reactivació Econòmica de Reus incorpora l'oposició municipal

La reunió celebrada aquest divendres ha servit per presentar noves propostes

El front comú entre govern de Reus i oposició per a la reactivació econòmica de la ciutat ha començat a funcionar. S'han celebrat dues reunions, la darrera aquest mateix divendres. A la trobada hi han pres part també representants empresarials i sindicals, la URV i la Cambra de Comerç de Reus.

En la línia del que es va començar a fer ara fa un mes, s'han seguit recollint propostes en relació amb la reactivació econòmica i social de la ciutat una vegada hagi passat la pandèmia o, almenys, les mesures preses al respecte siguin menys estrictes. L'ocupació i l'emprenedoria, segons explica el govern, són dos dels àmbits que s'han tractat amb la voluntat, recorden, que s'acabin concretant propostes per redactar el Pla de Reactivació Econòmica de Reus.

«Actualment s’està en la fase de recollida de dades i elaboració de propostes», detalla el consistori, que no en concreta. Una fase que va començar amb la primera cimera econòmica celebrada el dos d'abril i de la qual en van sorgir quatre grups de treball. S'han abordat, de manera específica, els àmbits del comerç, el turisme, l'empresa i hostaleria.

La reunió telemàtica ha comptat amb la participació d'actors polítics i econòmics | Ajuntament de Reus

El PSC presenta les seves propostes

Segons ha informat també a través d'un comunicat, a la trobada celebrada aquest divendres el PSC de Reus hi ha presentat un document amb una cinquantena de propostes. El PSC vol fer front a la situació «de forma solidària en benefici de les persones». Per això, assegura, les propostes que han fet arribar avui a la reunió són «realistes i viables i donen resposta al conjunt de la ciutadania en un futur immediat en tots els àmbits».

Els socialistes recorden que al plenari d'aquesta setmana van proposar un pacte de ciutat per fer front comú, i el govern local ho va rebutjar. Martín explica que mantenen la mà estesa al govern, però «reclama tenir més participació en aquest procés de reconstrucció de la ciutat».

Considera, de fet, que «el govern dóna l’esquena a la nostra proposta de col·laboració i de solidaritat; estem molt preocupats i decebuts, és una oportunitat perduda». Les propostes del PSC aborden els àmbits social i econòmic. En el primer cas, amb actuacions com la de garantir l'alimentació a tothom, negociar amb la Sareb la cessió d'habitatges, difondre directrius clares sobre el desconfinament progressiu, minimitzar l'escletxa tecnològica en l'educació i adaptar els serveis a l'envelliment de la població.

Pel que fa a la línia econòmica, els socialistes proposen que no es cobrin impostos ni taxes fins a l'1 de setembre a qui hagi vist reduïts els seus ingressos durant el confinament, que es flexibilitzi el pagament dels tributs a qui se li mantingui, o que es tingui en especial consideració el turisme.

L'objectiu, apunten en el comunicat, és «facilitar l’activitat turística immediata permetent la mobilitat de la població entre zones de baixa incidència de la Covid-19». Tal com concreta Martín, «no es pot deixar passar l’oportunitat d’incorporar-nos des del primer moment a destinacions com Bavaria, Mallorca o Grècia; caldrà mobilitzar totes les administracions per aconseguir-ho».

"Última hora: Ja és oficial, així serà la Festa Major Sant Pere 2020" "Quan tornen a obrir els parcs públics de Reus? Ja hi ha data confirmada!"