Compte enrere per al trasllat del CMQ a l'antic Hospital Sant Joan

La instal·lació de l'equipament permetrà demanar els permisos sanitaris necessaris per posar la instal·lació en marxa
Recta final de les obres per al trasllat del CMQ | Jordi Olària Gras

 

El Centre Mèdic Quirúrgic de Reus manté el calendari de trasllat i hauria d'ocupar les instal·lacions de l'antic Hospital Sant Joan durant aquesta tardor. Les obres van acabar a finals de juliol i aquestes setmanes s'ha entrat en la recta final d'acabats i s'inicia la d'instal·lació d'equipament. Una vegada aquestes tasques estiguin llestes es podran demanar els permisos necessaris per traslladar-hi bona part de l'activitat que ara mateix es duu a terme a l'antiga Clínia Fàbregas.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Aquests tràmits solen requerir, segons es va explicar el passat mes d'abril, dos o tres mesos. Cal que la Generalitat certifiqui que les instal·lacions són adequades per dur-hi a terme activitat sanitària, i demanar també permisos administratius per poder-la posar en marxa. Tot i això, des de la direcció del centre es manté el calendari d'executar el trasllat durant aquesta tardor.

Façana principal de l'antic Hospital Sant Joan | Jordi Olària Gras

 

El trasllat dividit permetrà guanyar espai

Les noves instal·lacions comptaran amb la mateixa superfície que les actuals, però s'hi desenvoluparan menys serveis. Una part de l'oferta es desplaçarà a l'actual Hospital Sant Joan, fet que permetrà que l'activitat que sí que s'ubiqui davant del Mercat Central guanyi 1.000 metres quadrats. Del carrer de Gaudí al de Sant Joan s'hi traslladarà l'activitat ambulatòria, que engloba les urgències, les consultes, la cirurgia menor i les exploracions complementàries, proves per imatge incloses.

L'entrada principal del futur CMQ serà al carrer del Vapor Nou | Jordi Olària Gras

 

El que anirà a l'actual Hospital Sant Joan és l'activitat d'hospitalització i quirúrgica amb hospitalització, que se sumaran a l'hospitalització i les sessions quirúrgiques que actualment ja es practiquen a l'avinguda del Doctor Josep Laporte. En un termini de dos o tres anys, segons la direcció del CMQ, aquesta activitat es traslladaria de nou per concentrar tot el CMQ a les instal·lacions de l'antic Hospital Sant Joan.

Les obres que ara acaben a les antigues instal·lacions sanitàries permetran multiplicar per tres l'espai per al servei d'urgències a més dels dispensaris per a consultes. El projecte que s'ha executat també preveu incorporar serveis que ara mateix no s'ofereixen, com el d'estètica, odontologia o ortodòncia. L'entrada principal a les instal·lacions serà la del carrer del Vapor Nou, que connecta el carrer de Sant Joan amb la plaça de la Patacada.

Les urgències nocturnes s'atendran per l'entrada posterior | Jordi Olària Gras

 

De nit, però, les urgències s'atendran a través de l'entrada del carrer de Jacint Barrau, on ja hi havia hagut les urgències de l'antic hospital, davant de l'Institut Baix Camp. Tot plegat ha comptat amb un pressupost d'1,2 milions d'euros que ha assumit el CMQ a canvi de no pagar lloguer a l'Ajuntament per utilitzar les instal·lacions, una situació que s'allargarà fins que s'hagi amortitzat aquesta inversió.

"🔨😱Amenaça greument de mort amb un martell un home a Reus" "🎤🎸Ariel Santamaria obre la seva discografia a la descàrrega gratuïta"