Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El jutjat admet el recurs de Cs Reus per a la retirada de la pancarta i el llaç del consistori

Segons els taronges, el magistrat ha ordenat a l'Ajuntament que «li remeti tota la documentació relacionada amb l’assumpte en un termini de vint dies»
Juan Carlos Sánchez i Guillem Figueras, durant la seva compareixença avui a l'Ajuntament de Reus   | Cs Reus

 

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona ha admès a tràmit el recurs presentat pel grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus contra la col·locació de la pancarta «Llibertat presos polítics» i el llaç groc a la façana del consistori reusenc.

 

La retirada de la pancarta i el llaç groc, objectiu de Cs

El portaveu de la formació taronja a Reus, Juan Carlos Sánchez, ha explicat que el seu grup ha presentat aquest recurs perquè, seguint el dictamen del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), «s’ordeni a l’Ajuntament de Reus la retirada de la pancarta i el llaç groc, per respectar així el principi de neutralitat ideològica que ha de regir les institucions i els espais públics».

 

Sánchez, a més, ha afegit que amb l’admissió del recurs presentat per Ciutadans el jutge «ha ordenat al consistori que li remeti tota la documentació relacionada amb l’assumpte en un termini de vint dies».

 

El portaveu de Cs al consistori reusenc també ha volgut remarcar que «no existeix cap acord municipal que avali la col·locació d’aquesta pancarta» i, alhora, ha explicat que el govern municipal «ha reconegut que l’Ajuntament no l’ha pagada, ni consta en el seu inventari de béns».

 

La jutgessa veu delicte en el cas de la pancarta, però l'arxiva

Fa tot just tres dies, TarragonaDigital va tenir accés a la interlocutòria sobre el cas de la pancarta «Llibertat presos polítics», arrencada el passat mes d'agost de la façana de l'Ajuntament de Reus. Al document, la magistrada que porta el cas admet que els fets constitueixen un delicte i obre la causa, però en decreta l'immediat arxiu provisional.

 

La decisió, segons argumenta la jutgessa del cas, l'ha pres perquè no disposa de proves suficients per identificar els autors dels actes que considera delictius.

 

El govern reusenc, per la seva part, ja va anunciar que presentaria un recurs contra aquest arxivament. L'alcalde Pellicer i el seu equip consideren que «els fets denunciats són prou greus perquè la justícia els investigui per tal que es puguin depurar les responsabilitats que se'n derivin».

 

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Reus amb la pancarta «Llibertat presos polítics» | ReusDiari.cat

 

El passat 10 d'agost Cs va reconèixer l'acció com a pròpia

En declaracions posteriors als fets del 10 d'agost, Ciutadans va explicar a TarragonaDigital que l'acció «s’emmarcava dins una campanya que van començar fa setmanes per la retirada de símbols partidistes d’espais públics».

 

Tot i això, els taronges, que havien reivindicat l'acció des de diversos perfils de partit i d'alguns dels seus membres a les xarxes socials, van anar matisant la seva implicació al llarg de la jornada.

Comentaris