GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

REDESSA 1 arriba a la plena ocupació amb un 62% d'empreses emprenedores

La majoria d'empreses instal·lades al centre d'empreses són d'oci i serveis
REDESSA 1 arriba a la plena ocupació amb un 62% d'empreses de nova creació | Cedida

 

Les instal·lacions de REDESSA 1 han arribat a la plena ocupació amb un 62% d’empreses de nova creació. Un dels factors que han sigut clau per poder aconseguir aquesta xifra ha sigut la rebaixa en el preu dels despatxos per als emprenedors que han creat la seva primera empresa. Es tracta d’una rebaixa que consisteix en que els despatxos d’entre 22 i 35 metres quadrats es poden llogar per 99 euros al mes (IVA no inclòs) i amb una bonificació del 75% el segon any, un 40% el tercer i un 20% el quart any.

 

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, assegura que «des de REDESSA s’està treballant per no només per oferir uns espais adaptats a les necessitats de cada tipus d’empresa, sinó també per potenciar els serveis amb jornades de formació i de nertworking i donar facilitats als nous emprenedors perquè puguin iniciar els seus projectes empresarials».

 

Actualment a les instal·lacions del centre d’empreses REDESSA 1, ubicades al Camí de Valls 81-87, hi ha instal·lades 53 empreses i hi treballen unes 170 persones.

 

L'oci i els serveis, els sectors majoritaris

Respecte els sectors als quals es dediquen les empreses de REDESSA 1, la majoria es dediquen negocis relacionats amb l’oci i els serveis. Són empreses de màrqueting, gestories i agències de comunicació que conformen el 22% del total. A continuació, un 17% de les empreses són del món de la construcció i el sector immobiliari, entre les quals n’hi ha de dedicades des de la comercialització de materials constructius fins a despatxos d’arquitectes, empreses de rehabilitació d’edificis o d’estudis topogràfics.

 

En tercer lloc, un 15% de les empreses són de nutrició o alimentació, amb consultes de nutricionistes i empreses que comercialitzen mel, ametlles i begudes energètiques, o laboratoris d’anàlisi d’olis i greixos.

 

Un 13% de les empreses estan dedicades a la salut i teràpies naturals, amb consultes de nutricionistes i empreses dedicades a la comercialització de productes d’estètica dental o farmacèutics.

 

Una tercera part de les empreses són de Reus

Pel que fa a la procedència de les empreses de REDESSA 1, la gran majoria són de Reus, un 36%, mentre que un 11% són de Tarragona. La resta provenen de Salou, Cambrils o Castellvell. Així, un 32% de les empreses són de la resta de la demarcació (sense comptar Reus i Tarragona), un 13% de la resta de Catalunya, i un 7% de la resta de l’Estat o multinacional.