Les congestions es redueixen a la rotonda intel·ligent del barri Niloga de Reus

Després de gairebé un mes aquest sistema descongestiona el trànsit però encara li falta un semàfor regulador
Càmera que detecta l'afluència de trànsit. | Àngel Ullate

 

Després de tres setmanes de la implantació del nou sistema de regulació del trànsit a l'avinguda de l'11 de Setembre de Reus, la congestió de la circulació de cotxes a la zona ha disminuït. A les hores puntes, sobretot en les hores d'entrada i sortida d'infants de l'escola Joan Rebull, les cues de vehicles eren molt llargues. A la cruïlla de l'avinguda de l'Onze de Setembre amb el carrer del General Moragues, la circulació era dificultosa. Amb el nou sistema intel·ligent que regula el trànsit, les congestions han disminuït. D'altra banda, en aquesta zona encara li falten els semàfors intel·ligents que són el principal factor de regulació.

 

Gairebé un mes de rotonda intel·ligent a Reus

El dia que es va activar oficialment va ser el passat 8 de novembre, aquest sistema permetia informar de l'afluència del trànsit en una pantalla instal·lada a l'avinguda de Castellvell. Encara que el projecte de la rotonda fa setmanes que està en funcionament, encara li manca el semàfor que es posa en marxa segons el trànsit de vehicles.

 

Pantalla informativa a l'avinguda de Castellvell sobre el trànsit. | Àngel Ullate

 

S'instal·larà un semàfor com el de la raval de Jesús 

Aquest semàfor serà de les mateixes característiques que el situat a la sortida del carrer del Vent, que en funció si hi ha molta afluència de vehicles o no, deixa pas als vianants. Per tant, actualment la rotonda només disposa de la pantalla informativa. Pròximament, aquests semàfors estaran interconnectats amb tots els serveis de regulació de la rotonda, com són les càmeres o els detectors de cues.

 

El veïnat manifesta que les cues ara són menys denses

El veïnat de la zona, en general es mostra satisfet, encara que coincideixen que tampoc ha estat tan gran la diferència. Un usuari que passa cada dia caminant per la zona, Adrià Ginés, manifesta que «pels conductors hi ha una millora en la circulació perquè no es formen tantes cues, però pels vianants no, perquè la durada d'espera del semàfor és massa llarga». En aquesta línia afegeix que «els passos de vianants haurien d'estar en alça, ja que per aquella zona hi passa molta gent i a vegades es tarda molt per passar d'un lloc a un altre».

 

Fa gairebé un mes que va començar a funcionar sistema de gestió del trànsit per evitar retencions | Àngel Ullate

 

D'altra banda, un dels motius que també han fet referència és la forma de la rotonda, perquè «costa agafar la corba amb el cotxe quan vols girar, ja que té una forma estranya», exposa Mireia Colom, una veïna que viu al carrer de General Moragues. «En hores puntes el trànsit si que ha millorat, és cert que les congestions són més reduïdes però pels vianants no s'ha posat solució», exposa Mireia Colom.

 

Els semàfors estaran interconnectats

Des de l'Ajuntament de Reus manifesten que estan treballant per portar a cap l'actuació que encara està en funcionament. Confirmen que s'instal·laran en un període breu els semàfors que hi falten i que es connectaran amb la resta del sistema de regulació del trànsit. Aquesta actuació encara està en funcionament, però de moment el sistema de gestió del trànsit per evitar retencions està donant resultats.

 

La rotonda de l'avinguda 11 de Setembre | Laia Riba

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris