Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Detingut a Tarragona després de topar contra un arbre amb un vehicle robat

ÚLTIMA HORA

Mor el ferit crític de l'accident d'ahir a l'N-420 a Gandesa

La Boca de la Mina de Reus aguanta les pluges a l'espera de la reforma

Els darrers aiguats han deixat petja al passeig | El projecte urbanístic està en procés de redacció
Escòrrecs apareguts arran dels episodis de pluja | Jordi Olària

 

Els darrers aiguats han deixat certa petjada al passeig de la Boca de la Mina. Dos escòrrecs, un a la part superior i un altre a la inferior, han quedat marcats als laterals del passeig. La zona, a més, està en procés de reformació urbanística, un projecte que està actualment en fase de redacció. A finals d'any hauria de quedar redactat per tal que es pogués licitar el projecte d'obres en si, que ha de deixar tot el projecte enllestit l'any 2020.

 

 

El projecte del passeig de la Boca de la Mina

Els esvorancs que s'originen al passeig de la Boca de la Mina durant els episodis de fortes pluges haurien de tenir els dies comptats. El projecte urbanístic de la zona preveu recuperar aquest passeig natural i millorar-ne el drenatge. Es tracta de la part central d'un projecte que compta amb dos equipaments més, el Jardí Agrari del Camp i el Parc de les Olors.

 

El passeig de la Boca de la Mina, immers en un projecte de reforma | Jordi Olària

 

La redacció del projecte es va adjudicar a finals del mes de juliol passat i suposa cinc mesos de feina. Amb un pressupost total —entre redacció i direcció de les obres— de 150.306,93 euros, el passeig hauria de rebre canvis significatius. A més de millorar-ne el drenatge, també s'actuarà sobre la il·luminació, que tal com admet el mateix Ajuntament, ara és deficient i discontínua.

 

El passeig de la Boca de la Mina compta amb algunes fonts al llarg del seu recorregut | Jordi Olària

 

Es tracta d'un espai de gran valor natural i patrimonial, i és per això que també es recuperaran elements com bancs, fonts i tanques que ajuden a donar, al passeig de la Boca de la Mina, la imatge d'espai emblemàtic de la ciutat que té. Tot plegat ha de culminar durant l'any 2019, però serà només la primera part d'un projecte més ampli i que inclou la creació de dos equipaments més.

 

Una de les fonts del passeig de la Boca de la Mina | Jordi Olària

 

El Jardí Agrari del Camp

El Jardí Agrari del Camp és una zona verda situada a l'extrem superior del passeig de la Boca de la Mina, a l'altura de l'Escola Mowgli. Comptarà amb 9.893 metres quadrats i la intenció principal és que quedi integrat en la trama urbana del Barri Gaudí, però també amb la trama històrica dels masos modernistes d'aquesta zona de la ciutat. Aquest projecte concret està previst que s'enllesteixi durant el 2020.

 

El Jardí Agrari i el Parc de les Olors s'ubicaran a l'altura de l'Escola Mowgli | Jordi Olària

 

El Parc de les Olors

A la mateixa àrea que el Jardí Agrari del Camp, però a la part sud del carrer de Saragossa, el projecte de remodelació de la zona hi preveu el Parc de les Olors. Comptarà, per una banda, amb un espai integrat al passeig de la Boca de la Mina que s'ha projectat com una zona de descans. Per l'altra banda, vol convertir-se en la frontissa que uneixi el passeig amb el barri Gaudí. Per fer-ho s'hi ubicarà una zona amb diferents espècies vegetals amb les olors com a protagonistes i que floreixin en diferents èpoques de l'any.

 

El projecte vol recuperar un dels espais naturals emblemàtics de Reus | Jordi Olària

 

Comentaris