Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Detinguts tres joves implicats en l'apunyalament d'un menor al parc Sant Jordi de Reus

ÚLTIMA HORA

Sis ferits lleus en un accident múltiple a Torredembarra

El nou Reglament de Participació de Reus està en fase de negociació

El govern municipal i els partits de l'oposició en fase de negociació per establir la renovació del document
Imatge d'arxiu de Reus. | Laia Solanellas.

 

El govern de l'Ajuntament de Reus juntament amb els grups polítics de l'oposició, estan en els últims passos per acabar de negociar les bases de l'elaboració final del nou Reglament de Participació Ciutadana. Aquesta fase de negociació política és un dels últims procediments per portar a cap el Reglament de Participació Ciutadana. Aquest projecte va sorgir ara fa dos anys, a partir de les aportacions que van realitzar els ciutadans de Reus durant el procés participatiu.

 

Actualització del Reglament de Participació Ciutadana

L'actual reglament està datat de l'any 1986, i amb aquest nou document es pretén actualitzar-lo i adaptar-lo als nous mètodes de participació ciutadana. Un dels objectius del consistori és fer eficaces les polítiques en participació ciutadana. Tanmateix, tenen la finalitat de fer de la participació ciutadana un paper indispensable en el moviment polític de Reus.

 

Ple a l'Ajuntament de Reus | Miguel Cabrerizo

 

La transparència a la ciutadania és la base del document

Aquest nou Reglament de Participació Ciutadana, està basat en uns principis generals. Com la transparència, la publicitat, la neutralitat institucional, la igualtat o bé el debat públic o la protecció de dades. Aquests i altres factors, seran la base del document que s'actualitzarà un cop hagin negociat el Govern municipal amb els grups de l'oposició. D'altra banda aquest document recollirà les mesures per la millora democràtica, el foment de la cultura participativa i els instruments per la ciutadania de participació.

 

Per tant, amb un vessant pedagògic, el Reglament de Participació Ciutadana voldrà donar a conèixer els recursos de participació que disposa la ciutat als habitants de Reus. Amb la finalitat d'una participació ciutadana activa a la vida política de Reus, consideren que és necessari establir nous instruments de participació ciutadana.

 

Imatge d'arxiu de Reus. | Laia Solanellas

 

Nous instruments de participació ciutadana

Entre els principals fets participatius es recullen la implantació de punts establerts per la ciutadania a l'ordre del dia dels plens, la creació d'un òrgan de participació, la realització d'una audiència pública o la realització d'una consulta ciutadana. A més, s'estableixen els conceptes d'audiències públiques que s'encarregaran d'escoltar i donar veu a la ciutadania reusenca.

 

Per tant, la renovació del Reglament de Participació Ciutadana de Reus es basarà a adaptar-se als nous factors i en els interessos de la ciutadania del municipi. Amb l'objectiu principal de fer més visible a la voluntat dels reusencs i reusenques.

Comentaris