Rehabiliten la façana de l’església de Sant Joan de Reus per evitar nous despreniments

Les obres permetran reforçar l’estructura de l’edifici | L’actuació s’allargarà durant mig any i té un cost de 260.000 euros
Imatge actual de la façana principal de l'església de Sant Joan Baptista de Reus | Redacció

Qualsevol persona que passegi per l’avinguda Prat de la Riba de Reus haurà vist que s’ha instal·lat una bastida a la façana de l’església de Sant Joan Baptista. El motiu d’aquesta infraestructura són les obres de rehabilitació que s’estan duent a terme a la façana principal de l’església per evitar nous despreniments. En algunes ocasions, a causa de les pluges i els forts vents, l’estructura de l’edifici ha patit desperfectes i és per aquest motiu que s’ha decidit actuar per evitar futurs incidents.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

El mossèn de la parròquia de l’església de Sant Joan Baptista de Reus, Pere Dalmau, explica que les obres consistiran a «restaurar els baixants de l’aigua i els pinacles que s’han degradat amb el temps, com també a resoldre els buits de les pedres de l’edifici». Per una altra banda, ha indicat que l’actuació suposa «un gran esforç» i que s’allargarà durant sis mesos. A més, els operaris també tenen previst treballar en la teulada de l’església. 

Les obres s'allargaran durant sis mesos i tenen un cost de 260.000 euros | Redacció

Les obres tenen un cost de 260.000 euros

Les obres de rehabilitació de la façana de l’església de Sant Joan Baptista de Reus tenen un cost de 260.000 euros. Segons explica mossèn Pere Dalmau, la parròquia assumirà part de la despesa mentre que també hi col·laborarà l’Arquebisbat i la Diputació de Tarragona. També existeix un acord amb l’Ajuntament de Reus i confia que la Generalitat de Catalunya i les institucions europees ajudin posant de la seva part.

L’entorn i l’interior de l’església s’han remodelat en els darrers anys

Cal recordar que l’entorn de l’església de Sant Joan Baptista de Reus es va remodelar ara fa uns anys. Una actuació que va servir per fer visible bona part del lateral del temple i reconvertir l’espai exterior en un lloc de pas més natural. Alhora, també es van restaurar els vitralls. Pel que fa a l’interior de l’edifici, l’equipament va protagonitzar un canvi important l’estiu del 2013 quan es va canviar el terra, es van rehabilitar els pilars, es van pintar les parets i es va instal·lar un sistema de calefacció. 

Posteriorment, es va procedir a pintar el mural que decora el presbiteri de l’església. Tot un seguit de millores que culminaran amb la rehabilitació de la façana exterior. Per una altra banda, enguany també s’ha restaurat el Sant Crist de la Creu, que es troba a l’interior de l’edifici.

"🔌☀ El sector de l'energia solar, en auge des de l'eliminació de 'l'impost del sol'" "🎮 FiraReus es prepara per la segona edició de la Mr Game"