Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

La víctima mortal de l'accident a l'AP-7 és un veí de Reus de 40 anys

URGENT

Crema un pis al carrer de Vallgornera del Morell

El rei Baltasar, el gran protagonista de la Cavalcada de Reus d’enguany

El rei negre i els seus patges eren persones refugiades d'Open Arms
El rei Baltasar, el gran protagonista de la Cavalcada de Reus d’enguany | Laia Solanellas

 

La Cavalcada dels Reis de Reus d’enguany ha tingut un clar protagonista: el rei Baltasar. Gràcies a la campanya #BaltasarDeVeritat, iniciada per l’entitat Casa Nostra, Casa Vostra i amb el suport de la CUP, el rei Baltasar de la cavalcada de Reus, enguany no ha sigut una persona de pell blanca amb la cara pintada de negre, sinó que ha sigut una persona de pell negra. D’aquesta manera i responent a la crida de Casa Nostra, Casa Vostra, Reus s’ha sumat a la llista de grans ciutats catalanes on el seu rei Baltasar és un rei negre de veritat.

 

GALERIA DE FOTOS: Les millors fotos de la Cavalcada dels Reis Mags de Reus d'aquest 2019.

 

Baltasar, el més ovacionat

De fet, el rei Baltasar de Reus i alguns dels patges que l’acompanyaven han sigut persones refugiades acollides al municipi per CEAR-Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. Els refugiats van ser rescatats per l’ONG Open Arms després de sortir en pastera de les costes de Líbia. Així doncs, gràcies a aquest conveni entre el consistori reusenc i l’entitat, diversos refugiats del centre d’acollida de Reus han encarnat el rei Baltasar i els seus ajudants. Enguany, doncs, el rei Baltasar va ser el més aclamat entre els ciutadans reusencs que van assistir a la cavalcada. 

 

Imatge de la Cavalcada dels Reis Mags 2019 a Reus | Laia Solanellas

 

 

La cavalcada reusenca va començar, com és tradicional, amb els reis arribant per via aèria. La rua va començar al carrer Ample i va seguir per l’avinguda de Prat de la Riba, l’avinguda del president Companys, el carrer Sant Joan, el tomb de ravals, el carrer de Salvador Espriu, el carrer de l’Amargura i la plaça del pintor Fortuny. Un cop allà, els tres Reis d’Orient han baixat pel carrer Llovera fins a l’ajuntament, a la plaça del Mercadal.

 

Durant el recorregut, Melcior, Gaspar i Baltasar van repartir fins a 6.000 quilos de caramels. Els Reis van saludar els nens i nenes reusencs des del balcó de l’ajuntament de Reus, i allà l’alcalde, Carles Pellicer, els va fer entrega de les claus de la ciutat. El mateix rei Baltasar va oferir unes paraules en català a tots els assistents a la Cavalcada. 

Comentaris