GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ERC Reus ha pujat a tots els col·legis, però JxR i PSC s'hi han mantingut com a primera força

Els republicans aconsegueixen ser segona força al centre, el nord i el sud-est
Mapa amb la primera força de cada col·legi electoral de Reus | reus.cat

 

Junts per Reus ha guanyat les eleccions de Reus imposant-se a la zona centre i nord-est de la ciutat. Les àrees sud i oest de Reus se les ha endut el PSC. El cas curiós és el d'ERC, que ha experimentat una pujada històrica assolint la segona posició del plenari sense imposar-se en cap col·legi. La clau per als republicans ha estat una crescuda molt homogènia a tota la ciutat. Es tracta, de fet, del partit que més a crescut a tots els col·legis electorals.

 

Noemí Llauradó, de fet, ha estat segona força al centre de Reus, en col·legis com l'Institut Baix Camp, el Prat de la Riba o el Joan Rebull. També ha quedat en segona posició, però, al Rosa Sensat, al Misericòrdia, al General Prim i al Ciutat de Reus. A tot arreu ha crescut en nombre de vots, des del Pavelló Olímpic, on ha escalat 6,5 punts percentuals, fins al Joan Rebull, on n'ha guanyat deu.

 

ERC és la força que més ha pujat a tots els col·legis de Reus | reus.cat

 

Junts per Reus resisteix l'embat d'ERC i PSC

Carles Pellicer, per la seva banda, ha perdut vots a la zona sud —Pavelló Olímpic i Rosa Sensat— i al col·legi Misericòrdia, així com a dos dels col·legis del centre: l'Institut Baix Camp i el Vilaseca. Això no li ha impedit quedar en primer lloc en alguns d'aquests col·legis, com l'Insittut Baix Camp o el col·legi Misericòrdia. Queda en segon lloc al Pavelló i al Vilaseca, una plaça que també ha aconseguit al Cèlia Artiga i al Teresa Miquel.

 

Pel que fa al PSC, el seu increment de vots i regidors es deu, com en el cas d'ERC, a una pujada generalitzada a tota la ciutat. Andreu Martín, de fet, s'ha imposat al col·legi Cèlia Artiga, al Pavelló Olímpic, al Rosa Sensat, al Teresa Miquel i l'Institut Salvador Vilaseca; al Rubió i Ors hi ha obtingut la segona plaça. Tot plegat amb pujades de més de cinc i sis punts percentuals com al Teresa Miquel i al Rosa Sensat respectivament.

 

Mapa amb la segona força de cada col·legi electoral de Reus | reus.cat

 

També homogènies han estat les caigudes de la CUP i Cs. Els cupaires han tingut una baixada amb especial incidència en col·legis com el Ciutat de Reus, el General Prim i el Joan Rebull, on han perdut poc més de deu punts. A l'altre cantó de la taula, el Cèlia Artiga i el Rosa Sensat, col·legis electorals on els cupaires han perdut 6,18 i 7,99 punts percentuals.

 

Pel que fa a Cs, tot i perdre vots a tots els col·legis, ha pogut limitar la seva caiguda als sis punts i mig del Cèlia Artiga i els 6,33 del Rubió i Ors. Ara Reus, per la seva banda ha aconseguit compensar les petites pèrdues de vots amb increments en altres zones de la ciutat. Si al Ciutat de Reus i al Teresa Miquel —àrea, aquesta darrera, on va néixer el partit— ha perdut 2,42 punts percentuals i 3,36 respectivament, increments com els del Rosa Sensat (1,94) i el Pavelló Olímpic (3,68) els han permès tancar la jornada electoral amb un increment de vots.