GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Pellicer guanya les eleccions a Reus amb 7 regidors i ERC i PSC n'obtenen 6 cadascun

Els pactes seran necessaris per governar la ciutat després d'aquests canvis
Carles Pellicer ha guanyat les eleccions a Reus | Jordi Olària

 

 

Carles Pellicer (JuntsXReus) ha guanyat les eleccions a Reus amb 7 regidors, els mateixos que va obtenir l'any 2015. Fins a la segona ha escalat ERC Republicana, gràcies a una gran pujada en vots, gairebé el doble que fa quatre anys que els ha fet passar de 2 regidors a sis. El PSC ha aconseguit també uns bons resultats a la ciutat aconseguint dos regidors més dels que tenia i situant-se en els 6 regidors, a menys de 200 vots d'ERC.

 

Consulta els resultats de les eleccions municipals a Reus

 

A la part baixa del llistat s'hi situa Ciutadans que perd un regidor i es queda en 3, i la CUP es queda amb la meitat de regidors dels obtinguts el 2015 passant dels 6 que tenia a 3 i perdent més de la meitat dels vots respecte a fa quatre anys. Ara Reus també perd vots respecte fa 4 anys però manté els dos regidors que tenia mentre que el Partit Popular es queda fora de l'ajuntament de Reus, no aconseguint el 5% necessari per obtenir representació municipal.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

 

  

Pactes necessaris per governar

  

Com era previsible, l'Ajuntament de Reus pels pròxims quatre anys necessitarà pactes entre les diferents forces polítiques per governar la ciutat. Aparentment, en aquesta ocasió podria ser més fàcil aconseguir un govern estable, amb múltiples variables i possibilitats Pellicer, que obté més de 2.000 vots respecte a ERC, la segona força, estaria en disposició de poder revalidar el seu tercer mandat com a alcalde de la ciutat i triant soci de govern. La incògnita rau però en quins socis de govern triaria, ja que tant amb el PSC com amb ERC suma 13 regidors, a només un de la majoria absoluta que li podria atorgar Ara Reus, com ha passat en la part final de l'actual mandat. No obstant això també queda ara oberta la possibilitat d'un govern entre ERC i PSC amb la CUP o Ara Reus com a tercer partit que garantís la majoria d'aquest acord que desbancaria Pellicer de l'alcaldia.

 

ERC, segona força a Reus | Cedida

 

Després d'aquesta nit electoral, doncs, començaran demà mateix les converses i les negociacions per estudiar les diferents opcions de govern a la capital del Baix Camp.

 

Coneix aquí els 27 nous regidors de l'Ajuntament de Reus

 

També et pot interessar: