Reus acull les finals nacionals de cros dels Jocs Esportius Escolars

Les curses seran aquest diumenge 10 de març al parc del Roquís
Presentació de la Final del Cros Nacional dels Jocs Esportius Escolars de Reus | TarragonaDigital
 

Reus serà la seu de les finals nacionals de cros dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya aquest diumenge dia 10. Les curses se celebraran al circuit natural del parc del Roquís, al polígon Agro Reus. S'hi correran un total de 18 curses, 9 de femenines i 9 de masculines, i acollirà més de 1.200 esportistes de les categories prebenjamí fins a les juvenils. La final constarà de 3 recorreguts totals per tal de cobrir el metratge de cada categoria que hi participarà. Els circuits seran un de 540 metres, un de 960 i un de 1.320 metres, en principi, el metratge seria igual tant en la categoria masculina com en la femenina.

 

Pel que fa a les categories de prebenjamí, benjamí i aleví les curses es disputaran en funció de l'any de naixement de cada corredor, en canvi, en les categories infantil, cadet i juvenil les curses es disputaran en funció de cada categoria. Les finals de cros acolliran un total de 1.237 corredors que provenen de diferents Consells Esportius Comarcals d'arreu de Catalunya, en concret, el Consell Esportiu del Baix Camp aporta un total de 80 corredors, mentre que el Consell Esportiu del Baix Llobregat té un total de 169 inscrits, convertint-se així en el Consell Esportiu Comarcal que més participants aportarà a aquestes finals. 

 

Reus, una ciutat esportiva

Les entitats del Consell Esportiu del Baix Camp i Reus Esport i Lleure han tornat a col·laborar per posar la ciutat de Reus en el punt de mira d'aquesta competició esportiva tan rellevant. Reus ja havia acollit aquesta competició l'any 2005 i es té previst que al mes de juny torni a ser la seu de diverses finals dels Jocs Esportius Escolars en modalitats esportives d'equips. 

 

Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC)

Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya és un programa impulsat pel Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i organitzada pels diferents Consells Esportius de Catalunya amb l'objectiu de promoure l'activitat esportiva com a eina educativa entre els nens i nenes de cicle inicial als alumnes de batxillerat o cicles formatius. Els Jocs acullen diferents competicions de diferents esports, siguin individuals o en equip.