Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PREVISIÓ MÉTEO

Divendres radiant amb sol i temperatures més altes al migdia

Reus recorda el 78è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys

S'ha dut a terme una ofrena floral, parlaments i la interpretació del Cant dels Ocells a flauta

A dos quarts de set de la matinada del 15 d'octubre de 1940, l'expresident Lluís Companys va ser afusellat al Castell de Montjuïc de Barcelona. D'aquest fet ja en fa 78 anys, i Reus segueix rendint homenatge al president de la Generalitat de Catalunya que va estar a l'exili. Diversos col·lectius reusencs han organitzat homenatges i activitats al municipi per retre homenatge a Lluís Companys.

 

Imatge d'arxiu de Lluís Companys | Cedida

 

Avui dilluns 15 d'octubre, s'ha dut a terme un homenatge floral a la plaça del Gegant Indi a les vuit del matí on s'han dipositat flors i espelmes en honor a l'expresident Lluís Companys. També s'ha dut a terme una actuació musical a càrrec de Jordi Simó Dalmau de la cançó del Cant dels Ocells a flauta. Tanmateix, Dolors Quintana i Victòria Figuerola han recitat diversos poemes amb l'acompanyament musical d'Eva Fraga.

 

Diversos col·lectius han homenatjat a l'expresident

Als actes d'homenatge d'aquest matí han assistit el grup municipal Esquerra Reus, els Avis i Àvies de Reus per la Lliberat, l'ANC de Reus i Òmnium Cultural Baix Camp, entre altres entitats. En aquest acte matinal també s'han dut a terme parlaments en glossa del president Companys a càrrec de Joan Navais.

 

Crespó negre a la senyera del balcó de l'Ajuntament de Reus en homenatge al president Companys | Ajuntament de Reus

 

D'altra banda, l'Ajuntament de Reus ha col·locat un crespó negre a la senyera del balcó de l'Ajuntament en homenatge al president Companys. En record al seu afusellament, cada any el 15 d'octubre l'Ajuntament de Reus — segons l'acord dut a terme l'any 2013 per la Junta de Portaveus — posa un llaç negre a la façana de l'Ajuntament. Normalment, en els casos de dol decretat per l'alcalde municipal, per protocol establert, es col·loca un llaç negre a la bandera de Reus penjada al balcó de l'alcaldia. Per contra, excepcionalment, quan es realitza l'homenatge al president Lluís Companys, aquest crespó negre se situa a la senyera del balcó central del consistori reusenc.

 

Homenatge floral i amb espelmes a Lluís Companys a la plaça del Gegant Indi de Reus | ANC

 

Comentaris