Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Atropellen una dona en cadira de rodes a Salou

Reus aprova el finançament del futur Centre Social El Roser

L'equipament donarà resposta a diferents necessitats socials que l'Ajuntament tracta actualment en espais dispersos de la ciutat
Imatge de la presentació del projecte. | TarragonaDigital.com

 

Nou impuls per al futur Centre Social El Roser de Reus. El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial aquest dilluns, 5 de novembre, un expedient de modificació de crèdits en el pressupost de l'Ajuntament, per un import total de 464.108,97 euros. L'expedient preveu una altra despesa de 421.108,97 euros destinats a la construcció d'aquest nou equipament municipal. 

 

El consistori reusenc va adjudicar recentment el contracte d'assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i executiu, per un import de 71.464,27 euros, a la UTE formada per Josep Ferrando, David Recio, Xavier Gallego i Toledo-Villarreal AT SLP. El contracte per a la posterior direcció d'obres a la UTE formada per Aleix Sanz Capdevila & C&C Sygati SLP per un import de 18.790,26 euros.

 

Construcció per fases del centre social reusenc

El Centre Social El Roser estarà ubicat entre l'avinguda de Montblanc i el carrer de Josep Caixès i ho farà en un edifici que està inclòs en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic Historicoartístic i Natural de la capital del Baix Camp. En l'immoble que estarà situat el centre va ser construït l'any 1929 per posar-hi l'antiga presó preventiva de Reus i, fins al 2013, ha estat seu de l'escola bressol El Roser des de 1979. 

 

En aquest sentit, El Roser serà construït per fases amb diferents serveis. Hi haurà una cafeteria-menjador social, oberta a la ciutadania; un rebost solidari, el qual serà utilitzat com punt de gestió i distribució de la xarxa d'aliments; també hi haurà dependències d'allotjament temporal per a situacions d'emergències; i espais municipals, per ubicar-hi el servei del Pla Local d'Inclusió Social de l'Ajuntament i on s'ubicarà la seu social de l'associació de veïns de la urbanització Xalets Quintana. A més, es disposarà d'espais per a aules i sales de reunions.

 

El nou equipament, així, donarà resposta a diferents necessitats socials que està donant l'Ajuntament en espais dispersos en diferents punts de Reus i, d'aquesta manera, es realitzarà una resposta integral des d'un únic equipament, el qual millorarà la prestació dels serveis i les instal·lacions i, alhora, comportarà un estalvi econòmic en lloguers. En total, ocuparà una superfície de 1.400 metres quadrats.

Comentaris