Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Reus acull una degustació a càrrec de l'associació de Torroners Xixonencs de Catalunya

L'establiment Gelats i Torrons Xixona Antonio Plá Ferrándiz acollirà un tast de torró el pròxim divendres 16 de novembre
Reus acull una degustació a càrrec de l'associació de Torroners Xixonencs de Catalunya  | Ajuntament de Reus

 

 

Aquest divendres 16 de novembre, l'establiment centenari Gelats i Torrons Xixona Antonio Plá Ferrándiz de Reus, situat al raval de Santa Anna, acollirà un 'Tast hedònic de torró de Xixona', en el marc de la presentació de Xics, l'associació de Torroners Xixonencs de Catalunya.

 

Un acte de la ruta 'Vermut i Botigues amb història' de Reus

D'aquesta manera, a dos quarts de sis de la tarda s'iniciarà la degustació a la botiga històrica d'elaboració i venda de torrons; un acte que formarà part de la ruta del vermut 'Vermut i Botigues amb història', al qual es poden fer les inscripcions a través de la pàgina web 'La Teva Ruta', però que també es podrà gaudir de manera gratuïta i aliena a la ruta fent una reserva gratuïta prèvia, enviant un missatge de WhatsApp al 687 445 610.

 

Els participants d'aquesta degustació d'aforament limitat, gaudiran de l'excel·lentíssim torró de Xixona d'aquest establiment, a més a més d'un tast especial d'avellana negreta, d'avellana turca, d'ametlla marcona i d'ametlla americana, entre altres sorpreses.

 

Una oportunitat doncs per gaudir d'un tast de productes de gran qualitat, en una primera parada dels Torroners Xixonencs de Catalunya, que farà degustacions similars als altres onze establiments que formen part de l'associació arreu del Principat.

 

Reus acull una degustació a càrrec de l'associació de Torroners Xixonencs de Catalunya | cedida

 

Tradició i artesania

Formada per dotze establiments catalans, Xics, l'associació de Torroners Xixonencs de Catalunya, té la voluntat d'aplegar els torroners tradicionals que segueixen la tradició directa o indirecta d'aquells valencians de Xixona que al llarg dels segles XIX i XX es traslladaven arreu dels Països Catalans per vendre els seus torrons artesans per les festes nadalenques. Uns xixonencs que de mica en mica van allargar les seves estades a l'estiu per vendre gelats i orxata, i que finalment es van establir a les diferents poblacions del Principat.

 

Aquest és el cas de Gelats i Torrons Xixona Antonio Plá Ferrándiz, establert a Reus des del 1.885, i que dirigit encara per la cinquena generació d'aquells primers torroners, ha rebut el reconeixement de la Generalitat de Catalunya com a Establiment comercial centenari, en una aposta contínua pels productes locals, artesans i de qualitat.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris