Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Reus se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Sida

Del 30 de novembre al 4 de desembre es faran diverses activitats de divulgació i conscienciació
Aquest nou mètode permetrà detectar la malaltia molt abans | Cedida

 

La capital del Baix Camp se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Sida, organitzant un seguit d'activitats divulgatives i de conscienciació, que es realitzaran des d'aquest divendres, 30 de novembre, fins al dimarts 4 de desembre. 

 

D'aquesta manera, i tal com ha explicat la regidora de Salut de l'Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó, es vol fer més visible el compromís de la ciutat amb la lluita contra la Sida, treballant per erradicar-la i especialment, evitar-ne el contagi a través de la divulgació i les mesures de prevenció.

 

Durant aquests dies, diferents edificis de Reus es guarniran amb una composició de globus en forma de llaç vermell, es faran proves ràpides i confidencials per detectar la malaltia, on s'assessorarà i es donarà informació als interessats; es faran activitats dirigides als alumnes de l'ESO i tallers sobre la malaltia als cicles formatius de la branca sanitària. I, a més a més, es presentarà la nova Comissió per a les infeccions de transmissió sexual.

 

La prevenció i la detecció precoç, els elements clau

En el 30è aniversari del primer diagnòstic de Sida al món, i sota el lema d'enguany, 'L'esforç conjunt cap a una resposta positiva', la campanya vol implicar la societat en la resposta conjunta i conscient davant el virus del VIH.

 

Més enllà de l'important avenç científic que està vivint la lluita contra el VIH, encara no hi ha una cura definitiva; i és per això que es vol destacar la importància de la prevenció i la detecció precoç com a elements clau per evitar la transmissió del virus.

 

Així doncs, es recomana fer la prova del VIH/SIDA a totes aquelles persones que han tingut relacions sexuals amb penetració sense preservatiu, amb persones de les quals desconeixen si estaven infectades o no; a les persones que han compartit material utilitzat per injectar-se qualsevol classe de substància; les dones embarassades o que pensin tenir un fill; les persones que han tingut alguna infecció de transmissió sexual; i les parelles estables que vulguin deixar d'utilitzar el preservatiu en les seves relacions sexuals. 

 

Reus se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Sida | Ajuntament de Reus
Comentaris