Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Ajuntament de Reus recorda el deure de mantenir els solars nets

Les sancions per incompliment oscil·len entre 120 i 60.000 euros
Imatge d'arxiu de treball de neteja d'un solar | Cedida

 

Mantenir els solars en condicions d'higiene i seguretat per evitar riscos. Aquest és el missatge que han fet arribar als propietaris d'aquests espais des de l'Ajuntament de Reus i, més concretament, el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, per recordar-los la seva obligació de tenir aquestes zones en unes condicions òptimes.

 

A més, en aquesta època és especialment necessari, perquè amb l'arribada de la calor s'incrementa el perill d'incendi en espais on estan deixats.

Els propietaris dels solars tenen el deure de mantenir-los nets

El regidor Daniel Rubio ha enviat un total de 412 cartes a propietaris de solars de la ciutat i explica que «la campanya informativa s'emmarca en la política de la regidoria per fer front a la inseguretat i la imatge de deixadesa que causen els solars abandonats».

 

A més, s'apel·la a la responsabilitat dels propietaris dels terrenys perquè es realitzi la neteja i manteniment d'aquests espais i, així, poder evitar danys a les persones i als béns. Tanmateix, un dels motius principals és el risc d'incendi, ja que la calor, la poca humitat i la manca de pluges fan que aquest risc sigui més elevat.

 

Així doncs, també se'ls hi demana als propietaris que prenguin mesures per evitar que es llencin residus a les seves finques, sigui tancant la propietat o evitant l'accés.

 

 

 

Reus repeteix l'experiència per a la neteja dels solars

Després dels bons resultats dels darrers anys, s'ha repetit l'experiència. L'Ajuntament de Reus, després d'haver enviat la carta l'any passat, ha tingut constància que es van netejar 71 solars, 17 més que els que es van adequar l'any 2016.

 

A més, també es recorda als propietaris dels terrenys més allunyats del nucli de la ciutat, que poden cultivar cereals i, així, poder tenir els terrenys nets i guanyar en qualitat ambiental i paisatgística.

 

La regidoria de Medi Ambient obre 34 expedients el 2018

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus porta oberts aquest 2018 un total de 34 expedients per requeriments a propietaris de solars en mal estat o abandonats, perquè procedeixin a realitzar la neteja i manteniment. D'aquests, se n'han tancat 2. L'any 2017 se'n van obrir 89, dels quals encara n'hi ha oberts 26 i la resta ja estan finalitzats i del 2016 encara n'hi ha 15 oberts, dels 106 que es van obrir.

 

Possibles sancions de fins a 60.000 euros

En la normativa municipal de Reus, el decret sobre la gestió de residus i la Llei d'Urbanisme diu que els propietaris de tota classe de terrenys tenen el deure de mantenir-los en bones condicions, lliure de residus i en condicions d'higiene, salubritat, seguretat i ornat públic necessàries.

 

Així doncs, el consistori reusenc pot requerir al propietari del solar la seva neteja. En cas que no ho faci, l'administració pot fer la neteja de manera subsidiària i repercutir el cost al propietari.

 

En aquells casos que l'Ajuntament hagi realitzat la neteja dels terrenys de manera subsidiària i s'hi tornin a localitzar abocaments, el consistori en tornarà a fer la neteja i, en cas d'un nou incompliment, imposarà una sanció al propietari.

 

En aquest sentit, la legislació urbanística i de residus obliga als propietaris de finques i solars a tenir cura d'aquests, preveient que poden ser sancionats amb multes d'entre 120 i 60.000 euros.

 

La regidoria de Medi Ambient és la responsable del control dels solars

La responsable del control que els solars privats compleixin els requisits de manteniment i neteja és la regidoria de Medi Ambient. En aquest sentit, qualsevol instància o queixa pot ser objecte d'obrir un expedient administratiu.

 

Després de rebre la notificació, es realitza una inspecció del solar i es determina el seu estat i es fa una proposta d'actuació. En cas que sigui urgent, es realitza immediatament una execució forçada passant el cost al propietari, en cas contrari, es fa un requeriment de neteja. Si passat un temps no hi ha una resposta, es torna a fer una inspecció, amb la possibilitat d'imposició de multes coercitives.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris