ÚLTIMA HORA

33 nous positius a les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dansa a la Plaça Mercadal de Reus

L'acte central ha tingut lloc a la Plaça Mercadal, on s'han realitzat una sèrie de coreografies i s'ha llegit un manifest commemoratiu
L'acte ha reunit un nombrós grup de persones a la Plaça Mercadal | TarragonaDigital

 

Reus ha celebrat aquest cap de setmana i aquest dilluns 29 d'abril el Dia Internacional de la Dansa. Enguany, la celebració ha tingut un ingredient essencial afegit i és que ha coincidit amb la commemoració de l'Any Roseta Mauri que s'està duent a terme durant aquest 2019 a la ciutat de Reus. Així doncs durant el cap de setmana es van dur a terme a la plaça d'Evarist Fàbregas una sèrie de tallers interactius anomenats 'Racons de dansa'. L'activitat consistia en diversos tallers, tots ells relacionats amb la dansa i la música, que exploraven diversos estils tals com la dansa i el grafiti o la bodypercussion.

  

També dissabte, a partir de les nou, al Teatre Fortuny es va dur a terme la 33a Gala de Dansa de les Comarques de Tarragona, enguany dedicada a l'Any Roseta Mauri i organitzada per l'Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona (#apadansatgn).

  

El Mercadal s'omple de dansa

  

Aquest dilluns a la tarda, el dia internacional de la Dansa, ha arribat un dels moments més esperats de la commemoració. I és que a partir de les sis, desenes d'alumnes que han participat al projecte educatiu Tots Dansem han realitzat una sèrie de coreografies conjuntes omplint la part central de la Plaça Mercadal de música i de ball.

  

L'acte ha consistit amb una sèrie de parlaments de diversos membres de les Escoles de Dansa de la ciutat i de la comarca i també s'ha llegit el manifest que anualment es publica per commemorar aquest dia. A escala institucional, l'acte ha comptat amb la presència de la Regidora de Cultura, Montserrat Caelles, que també ha intervingut als parlaments i ha agraït la implicació de les escoles de dansa de la ciutat en l'esdeveniment.

  

Tots Dansen, al Teatre Bartrina

Professorat de les diverses escoles de dansa de Reus han participat en l'acte | TarragonaDigital

 

Tots Dansen és un programa que han dut a terme diversos alumnes dels centres educatius de la ciutat els quals de la mà de la coreògrafa Constanza Brncic i de la formadora local Ció Borràs, s'han introduït en el llenguatge del moviment i la dansa contemporània amb l'objectiu de reforçar i incrementar la presència de la dansa en l`àmbit educatiu, les escoles i la comunitat educativa en general.

A l'acte d'aquest dilluns al Mercadal, que ha servit per presentar al públic assistent el que els i les alumnes han après en aquest projecte també hi han participat alumnes de dansa de les diferents escoles que hi ha a la ciutat. 

La regidora de cultura de reus, Montserrat Caelles, ha assistit a l'acte commemoratiu | TarragonaDigital
 
 
També et pot interessar:

Sarral ha celebrat el Dia Internacional de la Dansa

"ELECCIONS: Ara Reus reivindica el seu municipalisme" "ATENCIÓ: La proposta de JuntsxReus que canviaria radicalment el centre!"