Reus encarrega una radiografia a fons de la ciutat per planificar les obres d'aquest mandat

L'Ajuntament treu a concurs la redacció dels plans directors i dels projectes que s'hagin d'executar durant el 2020
Hipòlit Montseny, regidor de desenvolupament urbà i via pública, i Carles Pellicer, alcalde Reus | Jordi Olària Gras

 

El govern de Reus vol planificar les actuacions que s'hagin de fer en l'àmbit de la via pública durant tot el mandat. Totes les que hi hagi previstes al Pla d'Acció Municipal ara es programaran fins al 2023 segons la seva urgència entre altres criteris. Per fer-ho s'ha tret a concurs públic la redacció dels plans directors d'aquest àmbit i dels projectes d'obres previstos per al 2020.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

La setmana passada es va presentar el PAM, el gran «full de ruta» del govern de Reus per aquest mandat. Ja es va explicar que s'anunciaven les seves grans línies de treball i que s'aniria concretant al llarg del mandat quins projectes incloïa. Amb aquest mateix esperit de planificació, expliquen, i tampoc sense concreció, aquest mantí s'ha anunciat el concurs públic que ha de servir per adjudicar la redacció dels plans directors vinculats a via pública.

 

Segons ha detallat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, «traiem a concurs públic el contracte per la redacció dels plans directors de via pública, uns documents amb els quals assolirem dos objectius: planificar les inversions a la via pública amb criteris tècnics i objectius, i definir l'estratègia de l'execució de les inversions a la via pública dels pròxims quatre anys».

 

Els treballs d'asfaltat de l'avinguda de Sant Jordi han acabat recentment | Cedida

 

150.000 euros per planificar-ne 1,2 milions

La redacció externa dels plans directors comptarà amb la supervisió dels tècnics municipals, assegura Pellicer, i surt a licitació per 150.000 euros. S'estableix un termini d'execució de 4 mesos, és a dir, que des que s'adjudiqui el contracte, l'empresa comptarà amb un quadrimestre per tenir els documents redactats. L'encàrrec implica, per exemple, que l'empresa que l'executi dugui a terme «un inventari que indiqui una graduació sobre l'estat de la zona o element avaluat».

 

També haurà de determinar, «amb criteris tècnics, les accions a realitzar i classificar-les segons la necessitat d'intervenció immediata». Tot plegat, afirma el batlle reusenc, perquè «la preocupació per tenir una ciutat endreçada, neta i en condicions és una prioritat de la ciutadania i, en conseqüència, és una prioritat com a alcalde i del conjunt del govern de Reus».

 

Els plans directors inclouen els àmbits d'asfaltat, voreres i passos de vianants, mobiliari urbà, elements de joc, enllumenat en general, jardineria en general i fonts ornamentals i de boca. El batlle assegura que «és ara quan hem sanejat la situació econòmica i podem destinar esforços a la planificació». Els plans directors hauran de servir de base, per tant, per poder adjudicar un calendari a les previsions que hi hagi en l'àmbit de la via pública durant tot el mandat.

 

Una vegada acabats, «redactem un document guia per planificar les inversions a la via pública dels pròxims quatre anys; els plans directors indicaran les inversions en reposició i millora dels diferents àmbits de via pública per a cada anualitat» i també inversions plurianuals.

 

Els documents inclouen, per exemple, l'actuació en voreres | Ajuntament de Reus

 

Planificació i execució

«El contracte va més enllà de la planificació; amb el mateix paquet que surt a licitació adjudiquem la redacció dels projectes que s'executaran el 2020 i la direcció d'obres dels projectes de jardineria i de fonts ornamentals i de boca», ha afegit l'alcalde de Reus. D'aquesta manera, l'empresa que redacti els plans directors de via pública serà la mateixa que redacti els projectes que s'estableixin per al 2020.

 

Es tracta de projectes que, a priori, el govern ja té clars, i que suposen 1,2 milions d'euros «d'inversió mínima» al pla d'inversions que es va aprovar com a part del pressupost per al 2020 amb un total de 6,5 milions d'euros. Aquest pla d'inversions, però, no s'ha concretat i, durant la presentació d'aquest matí, s'ha emplaçat al seu anunci públic per conèixer quines actuacions es duran a terme a Reus l'any vinent.

"🛍BONA NOTÍCIA: Obre una nova botiga de roba a La Fira Centre Comercial de Reus!" "🚨Un reusenc, enxampat amb cocaïna i una navalla prohibida de 30 cm"