Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades en paper d'avui dimarts, 19 de març

Reus lliura els Premis Esport i Ciutat 2018

Els guardons s'han entregat aquest vespre al Pavelló Olímpic Municipal
Els premis Esports i Ciutat s'han lliurat al Pavelló Olímpic | Jordi Olària

 

La setena edició dels Premis Esport i Ciutat 2018, ja tenen guanyadors. L'Ajuntament de Reus ha entregat aquest divendres al vespre el reconeixement que, anualment, es fa a esportistes, persones i entitats vinculats a la ciutat, els quals hagin destacat durant la temporada esportiva. L'alcalde, Carles Pellicer, ha estat l'encarregat de presidir l'acte acompanyat de regidors del consistori, representants d'entitats esportives, esportistes, familiars i un nombrós públic que ha assistit a la gala.

 

Els membres que han format el jurat han estat el regidor d'Esports Jordi Cervera; un representant del Consell Català de l'Esport i diversos representants de la premsa esportiva, els quals han escollit els guardons de les vuit categories que formen aquest certamen.

El Pavelló Olímpic ha acollit la gala Esport i Ciutat | Jordi Olària

 

Els guanyadors de la setena gala de Premis Esport i Ciutat 2018 de Reus

 

Premi Pioners de l'esport

Aquest premi està enfocat per reconèixer a qui, amb la seva dedicació, van impulsar els inicis de l'esport a la ciutat en qualsevol dels seus vessants. Els guardonats en aquest apartat han estat Xavi Sirolla Obré del Club Natació Reus Ploms, qui destaca per una trajectòria de més de 40 anys com entrenador de les diferents modalitats atlètiques, i per Maria Capdevila Ferré, pionera de l'esport femení, concretament del tennis.

 

Premi Dirigents de l'Esport

August Pascual Prats i Josep Cutrona Suñe del Win Bike Events, com a promotors de la cursa Gran Fondo La Mussara Reus, i José M. Cano Quesada del Club Voleibol Reus, com a directiu fundador i actual president de l'entitat, han estat els guanyadors d'aquest premi, el qual reconeix aquells dirigents de l'esport actius durant la temporada i, així, contribueixen a l'èxit esportiu.

 

Premi Tècnics de l'esport per la funció de tècnic esportiu

Aquest premi ha estat dividit en dues seccions: tècnics d'esport base i tècnics d'esport de competició. En aquest sentit, en la primera categoria els guardonats han estat Sergio Flor Sanjuan del Club de Futbol Sala Mare Molas i Javier Sama Álvarez de la Secció d'Hoquei del Reus Deportiu. D'altra banda, els guanyadors del premi en la categoria de competició han sigut Ramon Giralt Baiget del Reus Deportiu, per introduir el Hapkido a l'entiat, i David Sangrà Muñoz i Jordi Segura Duran del Club de Futbol Reus Deportiu, per entrenar i dirigir a l'Equip Genuine.

 

En aquesta secció s'ha valorat tant l'aspecte del rendiment esportiu, com la transmissió de valors i del compromís amb l'esport i la ciutat.

 

Premi Valors de l'esport

Accions, comportaments o actituds, les quals destaquin pel seu valor ètic o moral dels valors positius de l'esport. En aquest apartat s'han valorat aquestes coses i, per això s'ha donat el premi al Reus Deportiu per l'organització del triangular d'Hoque per la Igualtat i al Grup Oliva i el seu conjunt de treballadors per la Cursa «Herois x l'Alzheimer.

 

Premi Esport Adaptat

El Club Esportiu Costa Daurada, per la seva llarga trajectòria, la constància i la tenacitat d'aquest col·lectiu per difondre l'esport del bàsquet en cadira de rodes, i el Club Futbol Reus Deportiu Genuine, potenciant valors com els de la integració i la igualtat, han estat els guardonats en aquest apartat, el qual va destinat als esportistes o entitats que participen en l'àmbit per a persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial.

 

Premi Millors Clubs, Equips o Seccions Esportives

Com a Millors clubs, equips o seccions esportives d'esport base, l'Escola de Futbol La Pastoreta i la Unión Deportiva Carrozas Mas Pellicer, totes dues de futbol, han estat les guardonades en aquest premi. D'altra banda, en la categoria d'esport competició, els guanyadors han estat la Secció de Patinatge del Reus Deportiu, per la destacada tasca en aqeusta secció, i el Club Voleibol Reus, pel projecte esportiu que ha fet néixer una nova modalitat esportiva a la ciutat.

 

Premi d'Honor

El jurat ha decidit que es consideren mereixedores d'aquesta distinció excepcional la Unitat de Medicina de l'Esport de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, per ser un centre de referència; Òptiques Teixidó, per mantenir una excel·lent relació amb les activitats socials i esportives; i Vermuts Miró, per mostrar una gran sensibilitat per vincular la seva marca a les expressions esportives.

 

Premi «Millor Esportista de la Ciutat de Reus»

En les diverses categories màster, promoció o absoluta, tan femenina com masculina, s'ha guardonat a un esportista reusenc. Com a millor esportista màster femenina ha estat l'atleta Assumpció Papió Serra del Club Atletisme Esports Armobal, i en categoria masculí el nedador Jaume Blanch Canut del Club Natació Reus Ploms. 

 

En la categoria promoció masculina s'ha guardonat com a millor esportita Josep Maria García Martín del Gimnàs Koryo, el qual practica Taekwondo en les modalitats Poomsae i Combat. D'altra banda, en la categoria femenina la guardonada ha estat Estela Andrade Gómez del Gimnàs Koryo, la qual també fa Taekwondo en la modalitat Poomsae.

 

Finalment, com a millor esportista absoluta femenina ha estat Núria Castan Baró, la rider que competeix en snowboard, en la modalitat Freerider i, com a millor esportista absolut mascuí ha estat l'atleta Gerard Descarrega Puigdevall, el qual ha aconseguit tancar la triple corona –Jocs Paralímpics, Mundial i Europeu.

Comentaris