NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

Gairebé una dècada sense noves Misericòrdies a Reus

A la XXVI Trobada de Misericòrdies es va posar de manifest la manca de noves generacions de 'Coies' tot i les 540 empadronades al municipi
XXVI Trobada de Misericòrdies 2018 | Ajuntament de Reus

 

Les Misericòrdies, Coies i Coris de Reus es van reunir aquest dimecres, 19 de setembre, amb motiu de l'anual Trobada de Misericòrdies, que enguany arriba a la 26a edició. Dins del marc de les Festes de Misericòrdia, cada any se celebra la ja tradicional trobada de reusenques que porten per nom el de la patrona de la ciutat. Tot i les 540 dones empadronades a la ciutat de Reus amb el nom de la verge, la preocupació arriba quan ja fa gairebé una dècada que Reus no veu de nou a cap Coia, Cori ni Misericòrdia, per tant la ciutat es troba en sequera de nenes amb el nom de la seva patrona. 

 

Reus compta amb 540 Misericòrdies, Coies i Coris empadronades

 

Un any més l'Ajuntament de Reus va acollir l'habitual concentració de Misericòrdies per les Festes de Misericòrdia al Saló de Plens, on com cada any l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, va fer el lliurament de flors a la Misericòrdia més petita de la ciutat, juntament, amb un altre ram de flors, atorgat a la dona més gran empadronada a Reus, i present en aquell moment a l'acte de commemoració, que duu el nom de Misericòrdia.

 

Aquesta trobada té lloc des de l'any 1993, quan es va commemorar els 400 anys de l'Aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la ciutat de Reus, a l'acte hi van assistir l'alcalde, diferents autoritats i totes aquelles Misericòrdies, Coies i Coris de la ciutat que van voler comparèixer a la cita, encara que per motiu de confidencialitat de dades només es poden contactar aquelles dones que formen part del Grup de Misericòrdies de Reus.

 

La presidenta del Grup de Misericòrdies de Reus, Misericòrdia Llauradó, es va mostrar decebuda en recordar que a Reus s'està perdent la tradició de posar el nom a les noves nenes nascudes de la patrona de la ciutat, tot recordant que ja fa nou anys que cap noia s'empadrona al municipi amb aquest nom. És per això que va animar a la ciutadania a posar el nom de la verge de Misericòrdia a les noves nascudes. 

 

Es va entregar una peça de ceràmica al Grup de Misericòrdies de Reus

 

L'acte va concloure amb l'entrega al Grup de Misericòrdies de Reus, per part de l'alcalde Carles Pellicer, d'una peça de ceràmica creada per la que serà la propera 'Filla adoptiva' de la ciutat, Neus Segrià. Aquesta peça representa una porció de la façana de la Casa Anguera de Reus, en commemoració de l'arquitecte Pere Caselles. 

 

Consulta tot el programa d'actes de la Festa Major de Misericòrdia 2018

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris