Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Reus serà parada del moviment pel Corredor del Mediterrani

La plaça de la Llibertat acull, aquest cap de setmana, la plataforma que el reivindica | Agrupa empresaris i societat civil de tot el litoral mediterrani
Imatge de les vies del Corredor Mediterrani | Cedida

 

La plataforma valenciana pel Corredor del Mediterrani farà parada a Reus. Serà aquest cap de setmana i volen convertir la seva estada en una mostra més de la reivindicació social, empresarial i política a favor d'aquesta infraestructura, que consideren clau per al futur de tota la franja litoral de l'Estat. Després d'haver recorregut, des del mes d'abril, el trajecte des de Gibraltar fins a Castelló, arriben a Reus per reivindicar, principalment, l'eliminació del coll d'ampolla de Vandellòs i abans de seguir cap a Martorell a finals de mes.

 

Les reivindicacions de #VullCorredor

Aquesta plataforma, constituïda per empresaris i membres de la societat civil des d'Andalusia fins a Catalunya passant per Múrcia i el País Valencià, vol fer incís en la necessitat que hi hagi doble via d'ample internacional i amb alta velocitat real a tot el traçat del Corredor del Mediterrani. A l'àrea metropolitana de Tarragona, amb parada a Reus, faran incís en el problema del coll d'ampolla que hi ha actualment a l'altura de Vandellòs, per on només passa una via.

 

Imatge d'arxiu del Corredor del Mediterrani | TarragonaDigital.com

 

Construir la ja compromesa segona plataforma suposaria reduir mitja hora el temps del trajecte entre Barcelona i Castelló, afirmen. Malgrat que l'any 2020 s'hagi canviat l'ample de via d'ibèric a internacional, recorden, seguirà havent-hi una sola plataforma. És per això que reclamen que es mantingui el calendari previst i el Corredor culmini l'any 2025. Interpel·len, de fet, el Ministeri de Foment perquè mantingui aquesta data, compromesa per l'anterior govern central.

 

Parada a la plaça de la Llibertat

Amb l'etiqueta #VullCorredor, la plataforma s'instal·larà a la plaça de la Llibertat divendres i dissabte. Demà al matí mateix tindran lloc dues taules rodones amb la presència, a les 12 del migdia, de Vicente Moya, secretari general de CCOO a Tarragona, Josep Andreu, president del Port de Tarragona, i María José Figueras, rectora de la Universitat Rovira i Virgili. El segon debat, a dos quarts d'una, el protagonitzaran Joan Llort, secretari general d'UGT a Tarragona, Eduard Vicente, director de firaReus, i Jaume Batista, president de Foment Reus Empresarial.

 

La plaça de la Llibertat de Reus | TarragonaDigital.com

 

Exposició interactiva i activitats infantils

Més enllà dels actes més polítics i les taules rodones, la convocatòria també vol ser un pol d'atracció social. Es vol que la ciutadania pugui fer-se una idea de què implica el Corredor del Mediterrani i com els afectarà a la seva vida quotidiana. Per fer-ho s'instal·larà un autobús amb una exposició interactiva que es podrà visitar divendres, d'onze del matí a dos quarts de nou de la nit, i dissabte de deu del matí a dues del migdia.

 

Per a la canalla s'han preparat tallers de construcció de trens en diferents materials, alguns d'ells en col·laboració amb el Gaudí Centre de Reus. Aquestes activitats, amb aforament limitat per ordre d'arribada, es duran a terme divendres de dos quarts de set de la tarda a dos quarts de nou del vespre, i dissabte de dos quarts de dotze del matí a dos quarts de dues del migdia.

Comentaris