Més de 300 sancions a Reus per orinar i defecar al carrer

Aquestes actituds incíviques poden ser sancionades amb una multa de fins a 1.200 euros
La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat un total de 359 actes per fer necessitats fisiològiques al carrer | TarragonaDigital.com

 

Entre els mesos de gener i juliol d’aquest any, la Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat un total de 359 actes per fer necessitats fisiològiques al carrer, en compliment de l’ordenança municipal de civisme. En concret, el cos de seguretat ha aixecat 359 actes per miccionar a la via pública i quatre per defecar-hi. Cal destacar que durant el passat 2017 a Reus es van aixecar 227 actes per miccionar i una per defecar.

 

Causes de l’increment de les sancions per miccionar i defecar a Reus

Aquest increment del nombre d’actes, respecte l'any passat, té relació amb l’augment de l’activitat inspectora per part de la Guàrdia Urbana amb motiu de les reivindicacions de la ciutadania i per fer front a un problema que afecta la convivència, al civisme i a la salut pública.

 

Tanmateix, la major pressió de la policia contra aquests actes i actituds incíviques està vinculada amb la col·laboració amb el sector nocturn del municipi, ja que la majoria d’aquests actes tenen lloc a la nit i prop de zones amb oferta d’oci.

 

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, subratlla que les actituds incíviques dels qui no respecten les normes mínimes són inadmissibles. A més, afirma que «la determinació del Govern de Reus és clau per contribuir a resoldre situacions que afecten la convivència i preocupen a la ciutadania. Les instruccions de mantenir la pressió policial vénen motivades per la voluntat de donar resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties veïnals».

 

Sancions de fins a 1.200 euros per miccionar i defecar al carrer

 

Finalment, l’article 19 de l’Ordenança de Civisme indica que queda prohibit fer necessitats fisiològiques com defecar, orinar o escopir en la via pública. A més, això es considerarà encara més greu quan es realitzi en llocs amb una gran afluència de gent o freqüentats per menors, o quan es dugui a terme en monuments catalogats o protegits. Per altre costat, l’incompliment d’aquest article es considerarà una infracció de la normativa de caràcter lleu, i pot ser sancionada amb una multa de fins a 1.200 euros.

 

Les actes que s’han aixecat es troben dins d'una campanya que està realitzant la Guàrdia Urbana contra els actes incívics. Cal remarcar que durant el primer semestre d’aquest any, el cos de seguretat municipal ha aixecat ja un total de 1.217 actes per no complir l’Ordenança de Civisme, mentre que durant tot l’any passat se’n van aixecar 922.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris