NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

El Reus Ocult tanca la quarta edició amb més de 6.000 visitants

Reus Ocult va obrir les portes als visitants amb vuit espais ocults
Les imatges de Reus Ocult: Els espais ocults de la ciutat | Isma Llanes

 

La iniciativa Reus Ocult tanca una edició més amb èxit de participació amb un total de 6.200 visites durant el cap de setmana del 6 al 7 d'octubre. Enguany ha comptat amb vuit espais ocults els quals s'han pogut visitar. Ha estat un cap de setmana on reusencs, reusenques i gent de fora ha pogut gaudir d'aquells indrets de Reus que resten tancats durant l'any.

 

Reus Ocult obre el refugi del Mercadal després de 10 anys

Un dels principals atractius de la ruta d'aquesta quarta edició ha estat el refugi antiaeri de la plaça Mercadal, que en època de la Guerra Civil duia el nom de plaça de la República. Amb cues de més de mitja hora d'espera per veure el refugi, els visitants no van desistir i van esperar el seu torn per visitar aquest espai tan emblemàtic de la ciutat que feia 10 anys que no estava obert al públic. Els voluntaris van fer una gran tasca explicant cada detall de la ruta, i amb l'ajuda de llanternes i els flaixos del telèfon mòbil els participants es van poder endinsar en aquells passadissos de més de 80 anys.

 

Les imatges de Reus Ocult: Els espais ocults de la ciutat | Isma Llanes

 

El Castell del Cambrer, un dels espais més visitats

Un altre espai que també va cridar l'atenció als participants de Reus Ocult, va ser el Castell del Cambrer on hi ha una de les restes més antigues de la ciutat, datada del segle XII. Amb visites que van començar el dissabte a les 10 hores del matí, les persones interessades feien cua als llocs escollits per entrar.

 

El paper dels voluntaris va ser molt important, ja que de manera totalment solidària es va arribar al 100% de participació de persones que van treballar perquè Reus Ocult anés sobre rodes. D'altra banda, de la mà de la llibreria Gaudí es va sortejar un lot de llibres entre els voluntaris.

 

Les imatges de Reus Ocult: Els espais ocults de la ciutat | Isma Llanes

 

El Xalet Serra no es va poder visitar

Per mala sort, un espai no es va poder visitar durant el cap de setmana. L'edifici Xalet Serra va restar tancat durant el Reus Ocult per «situacions alienes a l'associació Espais Ocults», com informaven a través de les xarxes socials i dels voluntaris que a les visites d'altres espais ho anaven comunicant.

 

Tanmateix, s'ha tancat ja el concurs fotogràfic on els participants es podien presentar penjant una fotografia a Instagram amb els hashtags #instantocult2018 i #espais ocults etiquetant al compte de @espaisocults. Les tres persones guanyadores es comunicaran a través de les xarxes socials de l'associació.

 

Les imatges de Reus Ocult: Els espais ocults de la ciutat | Isma Llanes

 

Amb quatre rutes de portes, tres rutes on els protagonistes eren els més petits i una ruta que es va realitzar amb bicicleta, la quarta edició del Reus Ocult tanca amb èxit de participació, tant de visitants com de voluntaris.

 

Podeu veure les fotografies de Reus Ocult aquí

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris