Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Reus organitzarà 'l'Olimpíada de la Gent Gran' per fomentar l'envelliment actiu

L'Ajuntament de la capital del Baix Camp dedicarà una setmana, del 15 al 20 d'octubre, a organitzar activitats pels més grans del municipi
Imatge de la presentació de l'Olimpíada de la Gent Gran 2018 de Reus | Ajuntament de Reus

 

L'Ajuntament de Reus ha anunciat aquest dilluns 8 d'octubre, que organitzarà del 15 al 20 d'octubre una setmana d'activitats que han estat batejades sota el lema 'Gent gran, gent activa: Olimpíada de l'envelliment actiu'. L'Olimpíada de la Gent Gran va ser una iniciativa que va impulsar el Consell d'Infants Ciutadans i del Consell Municipal de Joves de Secundària l'any 2017, que vol oferir a les persones grans la possibilitat de participar en esdeveniments esportius, culturals i lúdics a la ciutat del Baix Camp, per tal de fomentar l'envelliment actiu dels més grans del municipi.

 

Per aquesta edició de l'Olimpíada de la Gent Gran s'han coordinat les Regidories de Participació, Ciutadania i Transparència, d'Esports, de Salut i Reus Esport i Lleure per organitzar el programa d'activitats i amb la col·laboració del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

 

Una iniciativa innovadora destinada a fomentar l'envelliment actiu dels més grans

Des que l'any 2017, en sessió plenària del consistori reusenc, La Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística va recollir la innovadora proposta del Consell Municipal de Joves de Reus i va ser refrendada pel ple de l'Ajuntament; S'impulsa per part de la Regidoria, organitzant durant una setmana l'Olimpíada de la Gent Gran, destinada a fomentar l'envelliment actiu entre els habitants més veterans del municipi reusenc

 

Aquesta iniciativa, vol respondre a la necessitat plantejada pel Consell de Joves anteriorment esmentada, per tal d'impulsar idees, recursos i iniciatives a la promoció de l'envelliment actiu i la salut, majoritàriament a través de l'esport, xerrades interactives informatives que busca la participació social i cooperativa de la gent gran de la localitat. Per tant, L'Ajuntament de Reus organitzarà l'Olimpíada durant la setmana del 15 al 20 d'octubre.

 

L'activitat física no és incompatible amb el pas dels anys

Des de les diferents Regidories de l'Ajuntament de Reus que organitzen aquest esdeveniment, s'ha volgut recordar que la pràctica d'activitat física no és incompatible amb el pas dels anys. Han volgut reivindicar que moltes persones grans de la ciutat participen i realitzen activitats esportives en moltes de les instal·lacions o infraestructures municipals destinades a la pràctica d'activitats físiques. 

 

L'objectiu de l'Olimpíada de la Gent Gran implica donar valor a la pràctica d'aquestes activitats, i ser reclam per altres persones grans de Reus a participar de tots els esdeveniments que s'organitzin durant aquesta setmana. És un fet demostrat que l'activitat física en persones d'edat avançada millora la seva salut mental i física i proporciona activitat social i realització personal. 

 

Les inscripcions es poden realitzar des de l'1 a l'11 d'octubre de manera presencial o telefònica als centres cívics municipals, als casals municipals de la gent gran (ubicats als centres cívics Ponent, Mestral, Migjorn i Mas Abelló), a les oficines de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència (al carrer de Sant Joan, edifici de l'antic Hospital, telèfon 9770100129) o bé al Pavelló Olímpic Municipal (carrer de Mallorca, 1, telèfon 977010888).

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris