Reus es prepara pel Campionat de Catalunya de cavalls amb millor morfologia de pura raça espanyola

L'activitat tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 de juliol al Parc de la Festa i forma part dels actes de la Fira de Sant Jaume de Reus
Imatge d'arxiu de la Fira de Sant Jaume a Reus | Isma Llanes

 

Aquest cap de setmana, tindrà lloc a Reus el Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola organitzat per l'Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona i la Asociación Nacional de Criadores de Caballos de Pura Raza Española (ANCCE). L'activitat forma part dels actes de la Fira de Sant Jaume, fira del cavall referent a Catalunya, i es desenvoluparà durant els dies 19, 20 i 21 de juliol al Parc de la Festa.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Característiques del Campionat de Morfologia de Pura Raça Espanyola

Aquest tipus de campionats valoren la morfologia dels animals de pura raça espanyola, la seva «bellesa» i la perfecció dels seus moviments. En total, hi haurà 15 categories, dividides entre mascles i femelles. Una gran part dels cavalls participants provenen de Catalunya, però també hi ha exemplars ed les Illes Balears, País Valencià, Madrid, Andalusia i França.

 

Aquest concurs es realitza el cap de setmana abans de la Fira de Sant Jaume amb l'objectiu de facilitar la participació dels cavalls, posar en valor aquest esdeveniment i atraure l'atenció del públic, afavorint l'afluència de visitants a la ciutat. El Campionat de Catalunya de Morfologia de Cavalls Pura Raça Espanyola tindrà lloc aquest divendres 19 de juliol, dissabte i diumenge, de les 17.00 hores a les 23.00 hores, al Parc de la Festa, i l'entrada és gratuïta.

 

La Fira dels Cavalls es realitzarà del 26 al 28 de juliol

La Fira de Sant Jaume es realitzarà del 26 al 28 de juliol al Parc de la Festa. Aquesta és una de les fires més antigues de Catalunya i amb més tradició a Reus i s'ha convertit en la fira del cavall de referència en l'àmbit nacional. Aquest és un certamen on el cavall és el protagonista i esdevé un espai de trobada entre visitants, famílies i professionals d'aquest animal. L'Associació dels Amics dels Cavalls amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus organitzen aquesta fira que enguany commemora el seu 676 aniversari.

 

Durant tres dies, el Parc de la Festa s'omplirà d'activitats ben diverses però amb el cavall com a punt d'unió. D'aquesta manera es podrà veure el campionat de horseball (bàsquet a cavall), espectacles eqüestres, concursos de doma o la tradicional cursa de portadors de sacs d'avellanes, entre moltes altres coses. Pots consultar el programa de la Fira en el següent enllaç.