Reus aprofita l'aigua no potable per netejar els carrers i regar horts urbans

Aigües de Reus s'encarrega de dur a terme aquests treballs d'aprofitament dels recursos hídrics
Reus destina aigua no potable a la neteja de la via pública | CEDIDA

 

Aigües de Reus està realitzant una sèrie de projectes amb la finalitat d'aprofitar millor els recursos hídrics i l'aigua no potable per destinar-la a altres usos, com el regadiu d'horts urbans o d'alguns llocs del municipi. No obstant això, la capital del Baix Camp ja fa temps que destina aigua 'no potable' a altres utilitats específiques com la neteja dels carrers, que actualment es fa amb aigua que no es pot destinar a ús de boca, a causa de la seva baixa qualitat.

 

La instal·lació de canonades i l'arranjament de la bassa de Mas Iglesias

L'empresa està duent a terme diferents tasques. Per una banda, s'està treballant per recuperar l'antic pou, per instal·lar canonades i per l'arranjament de la bassa de Mas Iglesias, per tal de convertir-la en un dipòsit per fer el regadiu d'una manera més eficient. En aquest cas, es tracta d'aigua que conté molts nitrats, per tant no es pot beure. Cal destacar que s'ha previst que els treballs per adequar la bassa i recuperar el pou finalitzin en poques setmanes. 

 

La recuperació i el manteniment de mines

Per altre costat, l'empresa ha dissenyat un projecte per recuperar i fer un millor manteniment de les mines i els aqüífers del terme municipal per promoure el consum d'aigua de proximitat. En molts casos, la baixa qualitat de l'aigua d'algunes mines i aqüífers només permet utilitzar-la per netejar els carrers o pel reg de jardins i horts urbans. Tot i això, aigües de Reus aprofita l'aigua de les mines de Monterols i Hidrofòrica per a ús de boca, i una de les tasques més destacades és la millora d'aquests espais. 

 

Un altre dels objectius d'Aigües de Reus és recuperar les mines d'Almoster i del barri Fortuny de Reus, ja que, actualment, no s'utilitzen i així poden destinar els seus recursos a altres usos. El regidor delegat de l'Àrea de Medi Ambient, Daniel Rubio, indica que «a Reus sempre hem estat responsables amb l'ús de l'aigua perquè som plenament conscients que per a nosaltres és un recurs escàs que ens cal cuidar».

 

L'aprofitament de l'aigua al Tecnoparc i Agro Reus

El polígon Agro Reus i el Tecnoparc treuen profit de la utilització de l'aigua 'no potable', a causa de la gran presència de nitrats. Així doncs, l'Agro Reus destina aquesta aigua a la càrrega de vehicles que netegen la via pública. A més, s'utilitza per regar els horts urbans situats al barri Sol i Vista. En canvi, el Tecnoparc destina l'aigua 'no potable' al regadiu de tota aquesta àrea del municipi. 

 

Aigües de Reus té com a principal objectiu seguir treballant en aquesta política d'usos de l'aigua reciclada. Durant el 2019, s'ha previst que es faci una gran inversió per millorar la qualitat de l'aigua dels pous de l'àrea de Bellisens, per tal que es pugui destinar a ús de boca, després que es dugui a terme una instal·lació per reduir els nitrats de l'aigua. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris