El reusenc Oriol Tarragó, nou membre de l'Acadèmia de Hollywood

El dissenyador de so ha treballat al costat del director J. A. Bayona en grans produccions i ara podrà votar les pel·lícules nominades als Òscars
Oriol Tarragó serà un dels nous membres de l'Acadèmia de Hollywood | delCamp.cat
 

 

El dissenyador de so cinematogràfic de Reus, Oriol Tarragó, ha rebut una petició per formar part de l'Acadèmia d'Arts i Ciències Cinematogràfiques de Hollywood, fet que suposa que podrà votar les pel·lícules que estaran nominades als Òscars. Tarragó va rebre un correu electrònic per sorpresa, en el qual l'Acadèmia el convidava a ser un nou membre d'aquesta associació. La funció principal de l'acadèmia de Hollywood, igual que la catalana i l'espanyola, és la de vetllar per la indústria del cinema.

 

Segons explica Tarragó, l'Acadèmia és molt exigent i no deixa entrar a qualsevol persona, sinó que has d'entrar recomanat. En aquest context, el reusenc assegura que «arran de la meva feina a 'Jurassic Word: El regne caigut' van quedar molt contents i van demanar cartes de recomanació per entrar a formar part de l'Acadèmia». Tarragó sabia que havien enviat aquestes cartes de recomanació però no sabia si l'Acadèmia l'acceptaria ni quan ho faria. 

 

El reusenc podrà votar les pel·lícules dels premis Òscars

Tarragó explica que el procés de selecció per determinar quines són les pel·lícules nominades als Òscars és un procés molt llarg, dura aproximadament un any i es van fent seleccions en les quals es van descartant pel·lícules fins a arribar a tenir la llista de totes les pel·lícules nominades. Un cop ja s'ha decidit quins són els films nominats, s'escullen les pel·lícules guanyadores d'entre les nominades.

 

Oriol Tarragó formarà part d'aquest procés de selecció i podrà votar quines són les pel·lícules que passen a la final. «Ara, la meva tasca és visualitzar moltes pel·lícules i votar-les», en aquest context, a diverses ciutats, com Londres, Barcelona o Madrid, s'organitzen projeccions de pel·lícules, pel·lícules que podrien arribar a ser les nominades als Òscars. D'altra banda, explica que a l'hora de votar les diverses categories hi ha les candidatures globals (com la de millor pel·lícula) i les candidatures específiques, en les quals els professionals experts en aquella categoria tindran un vot prioritari, és a dir, a l'hora d'escollir la guanyadora a millor so, el vot de Tarragó tindrà un pes més important. 

 

L'Acadèmia de Hollywood, una altra lliga

Oriol Tarragó assegura que «encara estic digerint la notícia» i afirma que «personalment, significa una gran satisfacció poder formar part de l'Acadèmia de Hollywood», no només pel reconeixement, sinó també per la tasca que això suposa «em donen una responsabilitat, això vol dir que valoren la meva feina i la meva opinió». Tarragó assegura que el seu primer Goya per 'L'orfenat' va ser el que li va fer més il·lusió de la seva carrera i també formar part de l'Acadèmia espanyola, tot i això, formar part de l'Acadèmia de Hollywood ja és una altra lliga. 

 

Actualment, està acabant la producció del thriller 'Hogar', protagonitzat per Mario Casas i Javier Gutiérrez i dirigit pels germans Pastor. Recentment, també ha treballat en la pel·lícula 'Malnazidos' codirigida per Javier Ruiz i Alberto de Toro. D'altra banda, també ha destacat que ha treballat en un projecte «secret» que s'anunciarà d'aquí a uns mesos.