El segon cas de coronavirus a Reus, en dubte

Aquest dilluns al matí s'ha fet públic el primer cas positiu, relacionat amb una escola

ACTUALITZACIÓ 17/03

Aquest vespre, quan Salut ha actualitzat el nombre de casos positius a la demarcació de Tarragona no hi figurava el cas de la nena de l'Escola Bressol Municipal El Marfull. Les fonts consultades per aquest mitjà apunten que el test no s'hauria arribat a realitzar i, per tant, segueix sense aclarir-se com és que el centre va rebre una comunicació oficial alertant d'un positiu entre la comunitat del centre; comunicació que va fer posar en quarantena professorat i famílies.

 

ACTUALITZACIÓ 17.47h

Fonts pròximes a la comunitat educativa s'han adreçat a aquest mitjà per apuntar que aquest segon cas positiu de coronavirus a Reus detectat a l'Escola Bressol El Marfull seria, en realitat, un diagnòstic negatiu. El cas és que s'ha enviat un comunicat tant a la direcció com a l'equip del centre i a les famílies, un comunicat que han confirmat diverses fonts, i que ve signat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

 

NOTÍCIA 16.20h

Segon cas de coronavirus positiu a Reus amb només unes hores de diferència. Si aquest matí es coneixia un positiu detectat en una alumna de l'escola Isabel Besora, els darrers minuts s'ha conegut un segon positiu a la ciutat. Segons fonts de la comunitat educativa del centre han confirmat a TarragonaDigital, una alumna de l'Escola Bressol Municipal El Marfull també hauria donat positiu en COVID-19. Consegüentment, el personal i les famílies que tenen relació amb aquesta nena han estat avisades perquè s'imposin quarantena

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

El diagnòstic hauria arribat després que el departament de Salut actualitzés els nous casos diagnosticats aquest dilluns, entre els quals es troba el primer detectat a Reus, a una alumna de l'Escola Isabel Besora de nou anys. Un comunicat de l'Agència de Salut Pública de Catalunya al qual ha tingut accés aquest mitjà confirmaria el nou positiu. El cas és que, segons diverses fonts de la comunitat eductiva del centre, aquest segon positiu a Reus seria el de la germana de la nena de nou anys.

 

Set casos nous a la demarcació de Tarragona

Segons les dades facilitades pel departament de Salut aquest migdia, a la demarcació de Tarragona s'han detectat sis nous positius per coronavirus aquest dilluns al matí —set comptant aquest darrer de Reus, que no ha entrat al còmput oficial del departament—. Entre aquests hi ha el d'una nena de nou anys de Reus, el primer cas de la ciutat, que ha estat diagnosticat a la Vall d'Hebron.

 

S'hi sumen també dos nous casos al Baix Penedès, un al Vendrell i un a la Bisbal del Penedès, així com dos casos al Tarragonès, el d'un professional sanitari de Salou i el d'un veí de Bonavista. El virus ha arribat també al Priorat, on s'ha conegut el primer positiu, a Falset. Sortosament, a les Terres de l'Ebre no s'han detectat nous casos de l'epidèmia.

 

Tot plegat suposa un total de 31 casos a la demarcació de Tarragona, una xifra que, malauradament, no es descarta que creixi, tant per l'evolució pròpia de l'epidèmia d'aquest coronavirus, com per les característiques i els perfils d'alguns dels nous casos detectats aquest dilluns.

Més notícies de la categoria Reus