Un semàfor regularà la circulació al pas de vianants dels carrers de Jesús i del Vent de Reus

Està previst que el primer semàfor del Tomb de Ravals s'instal·li aquesta tardor
Imatge del pas de vianants entre el carrer del Vent i el Raval de Jesús. | Google Maps

 

L'Ajuntament de Reus instal·larà un semàfor a la cruïlla entre el carrer de Jesús, el raval de Jesús i el carrer del Vent la pròxima tardor. Aquest semàfor es convertirà en el primer del Tomb de Ravals, i té com a objectiu tal i com han explicat des de l'ajuntament de Reus, des d'on es detalla que l'objectiu de la mesura és regular i fer més segur el pas de les persones i el trànsit dels vehicles,  Concretament, el senyal es col·locarà al pas de vianants que enllaça els carrers del Vent i de Jesús, una zona on tant el pas dels vianants com el de cotxes és molt intensa, sobretot en determinades franges horàries i els caps de setmana. 

 

Està previst que el semàfor s'instal·li entre els mesos de setembre i octubre, i funcionarà de manera regular des de les vuit del matí fins a les vuit del vespre, mentre que la resta d'hores del dia es mostrarà de color ambre. El dispositiu comptarà amb un polsador per tal que els vianants puguin prémer-lo i sol·licitar, així, el color verd per tal de poder creuar. 

 

Millorar la circulació i seguretat de vianants i vehicles

La instal·lació del senyal podrà, per una banda, regular el trànsit dels cotxes i descongestionar el carrer, ja que normalment es creen cues sobretot a l'altura d'aquest pas de vianants. D'aquesta manera, s'obligarà tant als vianants com als cotxes a esperar el seu torn per travessar els carrers. A banda d'una millora de la mobilitat de vehicles i persones, però, també suposarà un augment de la seguretat de ciutadans i dels automòbils que circulen per aquest punt. Aquests dos carrers, per la seva proximitat amb el centre de la ciutat i amb el seu sector més comercial, són dels més transitats de la capital del Baix Camp. 

 

La cruïlla dels carrers de Jesús i del Vent, la més transitada de Tomb de Ravals, és la primera a provar aquest mecanisme, i de moment no es preveu però tampoc es descarta instal·lar més semàfors en altres punts en un futur si aquest té bona rebuda i dona bons resultats.

 

Raval de Santa Anna amb Plaça Prim, punt conflictiu ja solucionat

La cruïlla entre el Carrer del Vent i la Raval de Jesús no és l'únic punt conflictiu a l'hora de combinar el trànsit rodat i el pas de vianants. Ja fa un temps, el tram entre el Raval de Santa Anna i la plaça Prim té el trànsit de vehicles limitat durant pràcticament doze hores al dia, desviant el pas de vehicles cap al carrer Salvador Espriu. D'aquesta manera s'alliberar de cotxes i motos l'enllaç entre el Carrer Llovera i el Carrer Monterols, via habitual de vianants que, a determinades hores del dia, és molt important i continu. La mesura que inicialment va comptar amb la reticència dels operadors del pàrquing de la Plaça Prim, finalment es va poder aplicar per tal de prioritzar la seguretat dels vianants.

 

Altres punts del Tomb de Ravals on els vianants creuen amb força freqüència però que no comporten els problemes de mobilitat que sí comporten els trams anteriors són la cruïlla d'accés entre el Raval de Sant Pere i la zona blava de la Riera de Miró i la zona del Raval del Pallol que dona accés al centre comercial i on coincideixen els vehicles que circulen pel Tomb de Ravals, amb els que surten del pàrquing del Pallol amb els vianants que accedeixen a peu al centre comercial. 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris