Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La raval de Jesús de Reus segueix esperant el semàfor intel·ligent

El semàfor havia d'estar acabat a l'octubre i encara hi manca una part del dispositiu
Els semàfors disposaran de càmeres que enviaran la informació a la Guàrdia Urbana | Laia Riba

 

Les llargues cues de cotxes i les extenses esperes dels vianants per passar del carrer del Vent al carrer de Jesús de Reus, podran veure la seva fi gràcies a un semàfor intel·ligent.  Actualment els semàfors estan en fase de proves tècniques i ben aviat ja estaran disponibles. Aquests dispositius, a hores d'ara, ja haurien d'estar en funcionament però el període de proves tècniques s'ha allargat més del que estava previst.

 

Semàfors intel·ligents que regulen el trànsit

Aquests semàfors disposen d'un sistema d'autoregulació del trànsit, que s'activa quan hi ha una densa circulació de vehicles. Al final del carrer del Vent s'estan instal·lant quatre semàfors per regular el trànsit. Dos d'aquests seran pels vehicles i els altres dos regularan el pas de vianants, que hauran de sol·licitar el seu servei mitjançant uns polsadors. A més funcionarà amb un marcador numèric de conte enrere per facilitar el transcurs dels vianants.

 

El semàfor hauria d'estar enllestit des de l'octubre

Segons confirmen fonts del consistori reusenc, el període d'inauguració dels semàfors ja s'hauria d'haver realitzat. Tanmateix, no s'ha procedit a la instal·lació total del semàfor, encara manca la part superior. Actualment, segons confirma l'Ajuntament de Reus, aquest semàfor es troba en el procés de passar les proves tècniques. La previsió era acabar l'obra civil el darrer mes d'octubre i posar el sistema en funcionament a mitjans de novembre, encara que ara com ara no s'ha procedit a finalitzar la instal·lació total del semàfor. Encara que es preveu veure en funcionament el semàfor en els pròxims mesos, des del consistori no poden donar la data exacta que es finalitzarà l'obra.

 

Semàfor intl·ligent a la raval de Jesús, a la sortida del carrer del Vent | Laia Riba

 

Els dispositius de regulació del trànsit han de passar uns mesos de proves tècniques, per aquest motiu, els semàfors situats a la raval de Jesús encara es troben en aquesta fase, encara que s'espera que es posin en marxa en els pròxims mesos. El pressupost destinat a aquest projecte és de 13.000 euros i està executat per l'empresa Etra Bonal. 

 

A partir de les 21 hores els vianants tindran preferència a la raval de Jesús

Els semàfors de la sortida del carrer del Vent, estaran actius de les 9 hores del matí fins a les 21 hores, on els vianants hauran de prémer el polsador si volen travessar la raval de Jesús. Un cop finalitzat aquest període, a partir de les nou del vespre, els semàfors pels vehicles estaran en taronja i quan passi algun vianant, el vehicle haurà de donar-li preferència de pas. Disposen d'una càmera de vigilància que detecta la forta afluència de vehicles a la zona. Aquest fet permet enviar la informació al semàfor, i quan es detecten llargues cues d'espera els semàfors es posa en funcionament.

 

La informació captada és enviada a la Guàrdia Urbana

Aquests semàfors estaran adaptats per a persones invidents. Quan la persona en qüestió ho sol·liciti, el semàfor emetrà un senyal acústic per guiar al vianant en el seu pas. Aquest sistema s'encendrà mitjançant les ordres d'un comandament a distància. D'altra banda la informació rebuda s'envia a la Guàrdia Urbana de Rues i aquesta, pot decidir si fer talls de trànsit que serien comunicats a través de les pantalles informatives.

 

Un semàfor intel·ligent a la rotonda de l'avinguda 11 de Setembre | Laia Riba

 

Un projecte per esdevenir una Smart City

Aquest projecte de regulació del trànsit s'endinsa en el Pla de Mobilitat Urbana de Reus (PMU) i el Projecte Reus Smart City. En el PMU, es vol adoptar diverses iniciatives per la gestió de la mobilitat de persones i mercaderies a la ciutat de Reus de manera sostenible. En aquest cas, es té com a objectiu disminuir la congestió del trànsit al centre històric.

Comentaris