NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

VÍDEO

Explosió d'una bombona de gas en una barricada a Tarragona

ATENCIÓ

Tots els talls de carretera previstos per aquest dissabte, 19 d'octubre

La Setmana Santa a Reus arriba amb una visió posada en el turisme

La programació de la Setmana Santa 2019 a la capital del Baix Camp està plena de novetats
Presentació del cartell de Setmana Santa 2019 de Reus | Laia Riba

 

Enguany la Setmana Santa arriba el diumenge 14 d'abril, i les confraries de Reus ja ultimen els darrers preparatius per portar a cap un dels esdeveniments culturals més importants de la ciutat. Amb una programació plena de novetats avui, dimecres 6 de març s'ha presentat a l'Ajuntament de Reus el cartell i part de la programació d'un esdeveniment que pretén ampliar-se i captar un públic exterior.

 

Imatge de Les Tres Gràcies a Reus | Laia Solanellas
 

Una festa que va més enllà de Reus

La litúrgia i la tradició dels actes de Setmana Santa ja estan més que consolidats com una de les principals festes del calendari reusenc. Per aquest motiu i donat l'atractiu turístic des de l'Ajuntament de Reus i amb la col·laboració de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Reus es va decidir promocionar la festa més enllà del terme municipal de Reus amb l'objectiu de captar un públic exterior al reusenc.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Els hotels i establiments turístics de la ciutat i de la costa disposen de quadríptics informatius amb tots els actes i amb un codi QR que ofereix el programa traduït en quatre idiomes. Per aquest motiu, enguany es repartiran 10.000 quadríptics amb la informació de la Setmana Santa de Reus 2019, que representen 2.000 més que en les edicions anteriors. L'Agrupació aposta per un quadríptic divulgatiu amb un format més gran perquè hi càpiguen tots els actes a Reus.

 

La Setmana Santa a Reus arriba el diumenge 14 d'abril, | Laia Solanellas

 

Una Setmana Santa 2019 plena de novetats

Les novetats de la Setmana Santa 2019 a Reus arriben amb els 75 anys de la fundació de la Confraria Nostre Pare Jesús del Calvari i els 70 anys de la Confraria dels Sants Justs i la de La Verònica. D'altra banda, enguany es torna a fer el cant de les 'saetes', que en aquesta ocasió canvia d'ubicació.

 

Anteriorment es realitzava a la plaça del Mercadal i enguany, es farà al fossar Vell, amb la prioral de Sant Pere de fons «per permetre el fàcil pas de les confraries», ha detallat el president de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Reus, Josep Domene.

 

Enguany es reprèn la Missa de la Miscel·lània | Laia Solanellas

 

La Miscel·lània a la parròquia Sant Josep Obrer

A més, es reprèn la Missa de la Miscel·lània, on s'interpreta la passió de Crist a través de la poesia i la música. La parròquia que enguany acollirà l'obra teatral serà la de Sant Josep Obrer, ja que enguany celebra el seu 25è aniversari. El Concurs Fotogràfic de Setmana Santa ja està més que consolidat al calendari reusenc per aquest motiu, el pròxim 13 de març el Centre Cívic Llevant s'inaugurarà l'exposició que enguany arriba a la vuitena edició. 

 

La Professó del Silenci, el Sant Enterrament i les Tres Gràcies, són els principals esdeveniments de la Setmana Santa a la capital del Baix Camp, els quals han estat reconeguts com a festa patrimonial d'interès cultural per la Generalitat de Catalunya. Aquest fet i tota la programació és el que causa que el conjunt d'actes porti a molta gent de fora de la ciutat per veure'ls.

 

El cartell de Francesc Escoda

Enguany el cartell ha vingut de la mà de Francesc Escoda Mallorquí que ha posat la imatge i que com ha explicat el president Josep Domene, «simbolitza els trets característics de Reus, amb la Casa Navàs de fons, i amb una convergència dels elements que representa la Setmana Santa». Un cartell que també es presentarà Dimecres de Cendra.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris