El Conveni Col·lectiu de l'Ajuntament de Reus, signat definitivament

CCOO destaca que és important treballar amb consistència per recuperar els valors i els drets dels treballadors i treballadores
L'Ajuntament de Reus concedirà ajudes econòmiques per a persones en situacions econòmicament desfavorides | Cedida

 

Després de llargues negociacions, la plantilla de l'Ajuntament de Reus ha donat tot el seu suport als avanços que es troben representats en el nou text del conveni col·lectiu, que es va aprovar al ple extraordinari de dimarts passat, 31 de juliol. Comissions Obreres ha anunciat que rebutgen la politització en última instància, ja que embruten un procés que s'ha estat duent a terme durant aquest últim any i mig entre el govern del municipi i els representants dels treballadors en taules de negociació. 

 

D'altra banda, destaquen que volen enfortir el significat de la recuperació dels drets que s'han anat perdent durant aquests últims vuit anys a les empreses públiques i privades. Per aquest motiu, subratllen que és important treballar amb consistència per tal de recuperar els drets i els valors dels treballadors i treballadores per aconseguir millorar la salut i la convivència del treballador. 

 

Finalment, CCOO Tarragona vol felicitar als delegats i delegades i a la plantilla de l'Ajuntament de Reus pel nou conveni. A més, remarca que els treballadors públics, de la mateixa manera que els polítics, s'han de dedicar plenament al servei de la ciutadania. No obstant això, no s'ha de menysprear el valor de la negociació col·lectiva per part de diversos partits polítics.

Treballadors de l'Ajuntament de Reus recullen firmes contra el conveni laboral

Aquests fets s'emmarquen en la campanya de recollida de firmes que van engegar un grup de treballadors de l'Ajuntament de Reus per tal que es tornés a votar el conveni laboral aprovat fa unes setmanes. Els treballadors consideraven que la votació, duta a terme dimecres passat, 25 de juliol, no va comptar amb l'assistència suficient per considerar-se vinculant, i van posar en dubte que se seguissin tots els procediments recollits a la normativa. La CUP de Reus, que va anunciar que votaria en contra del document, va fer pública aquesta iniciativa a la qual també dóna suport la CGT.

 

Així doncs, el document, que es va penjar a la intranet de l'Ajuntament mostrava el desacord dels sota signants amb el procediment que es va seguir per aprovar el conveni. Consideraven que no va ser correcta, ni en la forma com es va produir ni en la data en què es va convocar l'assemblea.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris