La Simfonova arriba al Teatre Fortuny amb un espectacle per reflexionar sobre els tòpics de l'òpera

L'Orquestra Barcelona Filharmonia interpretarà el concert 'Òpera, de què vas?, ideat i dirigit per Marcel Gorgori
L'Orquestra Barcelona Filharmonia s'encarregarà de fer reflexionar al públic sobre els tòpics de l'òpera | cedida
 

Demà divendres 7 de febrer a les nou del vespre arriba la Simfonova al Teatre Fortuny de Reus, de la mà de l'Orquestra Barcelona Filharmonia. El grup oferirà el concert 'Òpera, de què vas?', ideat i dirigit per Marcel Gorgori. El preu de les entrades oscil·la entre els 15 i els 38 euros.

L'orquestra barcelonina està formada per 60 músics, i compta també amb els solistes Carles Cosías i Albert Casals que són tenors, amb Isabella Gaudí, soprano; i amb el baríton Carles Pachón. L'agrupació va sorgir l'any 2010 arran de l'antiga Orquestra de Cambra I Dilettanti, i entre les seves peculiaritats destaca el seu funcionament, ja que és gestionada pels mateixos músics.

Òpera i cinema, més a prop del que sembla

El concert té una durada de dues hores i 20 minuts amb pausa per a l'entreacte, i destaca per la voluntat de fer reflexionar al públic sobre el món de l'òpera i sobre l'estès tòpic que, com destaca la mateixa Simfonova, «a l'òpera, la música està molt bé, però els arguments són infumables». En l'espectacle s'intentarà demostrar que això no és així, i que sovint els arguments del cinema i de l'òpera són més pròxims del que sembla.

Per demostrar-ho, es farà un paral·lelisme argumental i musical entre dues de les més populars pel·lícules de Hollywood, com poden ser 'Pretty woman' i 'West side story', amb dues de les grans òperes de la història del gènere, 'La Traviata' de Giuseppe Verdi, i 'Romeu i Julieta' de Charles Gounod.

Simfonova és una iniciativa creada pel periodista de ràdio i de televisió, especialitzat en divulgació, i ara també director d''Òpera, de què vas?', Marcel Gorgori; pel director d'Orquestra, Daniel Antolí i pel violinista Joaquim Garcia. A banda de l'objectiu de crear espectacles d'òpera de qualitat —però integrant procediments comunicatius innovadors—, també hi ha el de divulgació del món de l'òpera i la simfonia a aquell públic no habitual, i segurament desconeixedor d'aquests gèneres.

La Canica ofereix el seu darrer espectacle familiar

El Teatre Fortuny també ofereix programació per als més petits, com el pròxim espectacle titulat 'Història d'un mitjó', de Pablo Vergne, que tindrà una sessió doble el pròxim dissabte dia 8 de febrer, a dos quarts de sis de la tarda i a un quart de vuit. 

L'espectacle està recomanat per nens de 4 a 8 anys i té una durada de 50 minuts. En l'obra, s'expliquen les aventures i peripècies d'un mitjó que busca sense descans el seu inseparable company. Aquest espectacle familiar és una nova creació de la companyia La Canica i està interpretada per Maria Ballús Corrius i Sergi Gibert. L'espectacle té un preu de 5 euros i forma part de la programació d'Apropa Cultura.

També et pot interessar

"❗ Acord entre el govern de Reus i el PSC per col·laborar en matèria d'infraestructures" "😢«El dia d’ahir va ser molt trist»: indignació dels paradistes del Mercat del Carrilet"