A Reus, el sol anuncia l'arribada de l'hivern des del campanar

El solstici d'hivern deixa, a la capital del Baix Camp, una de les fotografies més desitjades de tot l'any
El solstici d'hivern a Reus. | Laia Solanellas

 

Al voltant del 21 de desembre es produeix un fet que només passa durant el solstici d'hivern a Reus. El sol, cap a les 10 del matí, es troba a l'altura del campanar de la Prioral de Sant Pere i els seus rajos el travessen perfectament a través dels finestrals superiors donant per començat, oficialment, l'hivern, a la capital del Baix Camp. Al carrer del Vidre són desenes de reusencs i reusenques qui s'aplega per veure i, sobretot, immortalitzar, aquesta escena.

 

L'hivern entra pels finestrals del campanar de la Prioral de Reus | Laia Solanellas

 

El fenomen ha anat agafant volada fins al punt que, els darrers anys, el Forn Sistaré porta esmorzar als curiosos i fotògrafs que es concentren a l'únic punt de la ciutat de Reus des d'on es pot percebre aquesta escena única. Els que s'hi desplacen ho fan equipats amb càmeres de fotos i de vídeo, mòbils, i qualsevol altre aparell que serveixi per capturar el moment.

 

Imatge d'arxiu del moment en què el Sol passa a l'altura del campanar | Laia

 

Per tal d'immortalitzar el moment, fotografies a banda, des de l'Ajuntament de Reus es col·locarà una placa al lloc on s'aplega la munió de reusencs que no es volen perdre el moment. Es descobrirà demà per part de l'alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles; tot just el dia 21 de desembre, el més emblemàtic dels dos o tres —en funció de l'any— durant els quals es pot copsar aquest fenomen.

 

L'hivern entra pels finestrals del campanar de la Prioral de Reus | Laia

 

Servirà per explicar que «coincidint amb el solstici d'hivern, cada 21 o 22 de desembre, al voltant de les 10 de matí des del carrer del Vidre es pot veure la llum del sol travessant els finestrals del campanar de la Prioral de Sant Pere». El missatge quedarà fixat a la paret en el punt just on es veu aquest fenomen. Els presents d'aquest any segur que també s'encarreguen d'immortalitzar la placa a les xarxes socials, entremig de les galeries de fotos del sol abans, durant i després de passar pels finestrals del campanar de la Prioral de Sant Pere.

 

Imatge del sol travessant els finestrals de la Prioral de Reus. | Laia Solanellas

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris